Spitskool op Roemeense wijze

 

Spitskool op Roemeense wijze


Ingrediënten:

Spitskool

ui

wortel

groene paprika

rode paprika

licht gerookt spek of ham

zonnebloemolie

peper

paprikapoeder

tomaten of tomatenpulp (Mutti)

peterselie


Bereiding:

Spitskool overlangs in kwarten of parten snijden (naargelang de grootte), harde kern verwijderen en de bladeren in fijne reepjes nijden.

Ui, wortel en paprika in kleine blokjes snijden.

Spek in reepjes of kleine plakjes snijden.

Deze groenten mengen met peper, paprikapoeder en spek.

Roerbakken in hete olie.

Tomaten (stukken) of tomatenpulp toevoegen en laten sudderen tot het meest vocht verdampt is.

Overdoen in een ovenschaal en nog 15  à 20 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen op 200 graden. In die tijd een keer omscheppen.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.


Spitskool op Roemeense wijze


Reacties