Doorgaan naar hoofdcontent

Spitskool op Roemeense wijze

 

Spitskool op Roemeense wijze


Ingrediënten:

Spitskool

ui

wortel

groene paprika

rode paprika

licht gerookt spek of ham

zonnebloemolie

peper

paprikapoeder

tomaten of tomatenpulp (Mutti)

peterselie


Bereiding:

Spitskool overlangs in kwarten of parten snijden (naargelang de grootte), harde kern verwijderen en de bladeren in fijne reepjes nijden.

Ui, wortel en paprika in kleine blokjes snijden.

Spek in reepjes of kleine plakjes snijden.

Deze groenten mengen met peper, paprikapoeder en spek.

Roerbakken in hete olie.

Tomaten (stukken) of tomatenpulp toevoegen en laten sudderen tot het meest vocht verdampt is.

Overdoen in een ovenschaal en nog 15  à 20 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen op 200 graden. In die tijd een keer omscheppen.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.


Spitskool op Roemeense wijze


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.