Ingrediënten:
Voor een kleine taartvorm van 20 cm diameter:
150 gram Griekse yoghurt 10%
1 ei
100 gram suiker
30 gram zonnebloemolie
125 gram zelfrijzende bloem
50 gram rozijnen
50 gram walnoten
poedersuiker
Bereiding:
Rozijnen een half uur weken in lauw water, dan in een zeef goed laten uitlekken.
Walnoten grof hakken.
Maak een glad beslag van yoghurt, suiker, zout, ei en olie.
Spatel de gezeefde bloem door het beslag en tenslotte de noten en rozijnen.
Beleg de taartvorm met bakpapier en doe het beslag erin.
Plaats in 45 tot 60 minuten in de oven. Controleer de gaarheid, bijvoorbeeld met een satépen of meet de kerntemperatuur met een keukenthermometer, die moet ongeveer 90 graden zijn.
Laat 10 minuten afkoelen op een rooster en haal dan uit de vorm.
Laat verder afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Reacties