Doorgaan naar hoofdcontent

Yoghurtkoek met rozijnen en walnoten

 

Yoghurtkoek met rozijnen en walnoten

Ingrediënten:

Voor een kleine taartvorm van 20 cm diameter:

150 gram Griekse yoghurt 10%

1 ei

100 gram suiker

30 gram zonnebloemolie

125 gram zelfrijzende bloem

50 gram rozijnen

50 gram walnoten

poedersuiker


Bereiding:

Rozijnen een half uur weken in lauw water, dan in een zeef goed laten uitlekken.

Walnoten grof hakken.

Maak een glad beslag van yoghurt, suiker, zout, ei en olie.

Spatel de gezeefde bloem door het beslag en tenslotte de noten en rozijnen.

Beleg de taartvorm met bakpapier en doe het beslag erin.

Plaats in 45 tot 60 minuten in de oven. Controleer de gaarheid, bijvoorbeeld met een satépen of meet de kerntemperatuur met een keukenthermometer, die moet ongeveer 90 graden zijn.

Laat 10 minuten afkoelen op een rooster en haal dan uit de vorm.

Laat verder afkoelen en bestrooi met poedersuiker.


Yoghurtkoek met rozijnen en walnoten


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.