Doorgaan naar hoofdcontent

Hamburger met een salade van Chinese kool, wortel, gemsla en tomaat

 

Hamburger met een salade van Chinese kool, wortel, gemsla en tomaat

Ingrediënten:

Hamburgers

olijfolie


Chinese kool

wortel

gemsla

cocktailtomaten


Voor de dressing:

mosterd

honing

olijfolie

citroen

sesamolie


frieten (diepvries)

tartaarsaus (Devos Lemmens)


Bereiding:

Chinese kool en gemsla in reepjes snijden, wortel raspen (niet te fijn), cocktailtomaten in partjes snijden.

Dressing maken: mosterd, olie, cietroensap, honing en olijfolie goed door elkaar roeren zodat het een homogene dik vloeibare samenstelling wordt. Afwerken met enkele druppels sesamolie.


Doe de groenten in een slakom en meng met de dressing.


Frieten in de airfryer bakken.


Teppanyaki of bakplaat verhitten en lich inoliën.

Bak de hamburgers op matig hete plaat aan beide zijden. Regelmatig omdraaien en zorg voor de juiste garing en kleur (ongeveer 6 à 7 minuten)


Serveer met een lepeltje tartaarsaus.


Hamburger met een salade van Chinese kool, wortel, gemsla en tomaat


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.