Doorgaan naar hoofdcontent

Varkenswangen met trappist bereid in de slowcooker

 

Varkenswangen met trappist bereid in de slowcooker


Ingrediënten:

Varkenswangen

zout, peper, nootmuskaat

boter

ui

wortel

bleekselderij

Zundert trappistenbier 10%

laurier

kalfsfond poeder (Maggi)

mosterd

bindmiddel (allesbinder, bruine roux van Maïzena, ...)

peterselie


Bereiding:

Varkenswangen kruiden en aanbraden in hete boter.

Groenten in gelijkmatige stukken snijden.

Haal de varkenswangen uit de braadpan en houd ze opzij.

Groenten aanfruiten in de boter waarin ook de varkenswangen zijn gebakken.

Voeg de varkenswangen bij de groenten en voeg gelijk de trappist, mosterd en kalfsfond (bijvoorbeeld 2 eetlepels) toe.

Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen (voor de Crockpot Express nog steeds op stand Brown/ sauté).

Zodra het kookpunt bereikt is op stand Slowcooker (laag) 3 uur zetten.

Controleren op smaak en structuur.

Terug op stand Brown/ sauté zetten tot het kookt en indien nodig binden.

Afwerken met gehakte peterselie


Varkenswangen met trappist bereid in de slowcooker


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.