Ingrediënten:
Varkenswangen
zout, peper, nootmuskaat
boter
ui
wortel
bleekselderij
Zundert trappistenbier 10%
laurier
kalfsfond poeder (Maggi)
mosterd
bindmiddel (allesbinder, bruine roux van Maïzena, ...)
peterselie
Bereiding:
Varkenswangen kruiden en aanbraden in hete boter.
Groenten in gelijkmatige stukken snijden.
Haal de varkenswangen uit de braadpan en houd ze opzij.
Groenten aanfruiten in de boter waarin ook de varkenswangen zijn gebakken.
Voeg de varkenswangen bij de groenten en voeg gelijk de trappist, mosterd en kalfsfond (bijvoorbeeld 2 eetlepels) toe.
Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen (voor de Crockpot Express nog steeds op stand Brown/ sauté).
Zodra het kookpunt bereikt is op stand Slowcooker (laag) 3 uur zetten.
Controleren op smaak en structuur.
Terug op stand Brown/ sauté zetten tot het kookt en indien nodig binden.
Afwerken met gehakte peterselie
Reacties