Varkenswangen met trappist bereid in de slowcooker

 

Varkenswangen met trappist bereid in de slowcooker


Ingrediënten:

Varkenswangen

zout, peper, nootmuskaat

boter

ui

wortel

bleekselderij

Zundert trappistenbier 10%

laurier

kalfsfond poeder (Maggi)

mosterd

bindmiddel (allesbinder, bruine roux van Maïzena, ...)

peterselie


Bereiding:

Varkenswangen kruiden en aanbraden in hete boter.

Groenten in gelijkmatige stukken snijden.

Haal de varkenswangen uit de braadpan en houd ze opzij.

Groenten aanfruiten in de boter waarin ook de varkenswangen zijn gebakken.

Voeg de varkenswangen bij de groenten en voeg gelijk de trappist, mosterd en kalfsfond (bijvoorbeeld 2 eetlepels) toe.

Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen (voor de Crockpot Express nog steeds op stand Brown/ sauté).

Zodra het kookpunt bereikt is op stand Slowcooker (laag) 3 uur zetten.

Controleren op smaak en structuur.

Terug op stand Brown/ sauté zetten tot het kookt en indien nodig binden.

Afwerken met gehakte peterselie


Varkenswangen met trappist bereid in de slowcooker


Reacties