Ingrediënten:
0,5 kg gemengd gehakt
2 eieren
ongeveer 35 gram paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
olijfolie
bouillon
peterselie en kruiden naar wens (oregano, marjolein, salie, ..._
geraspte pittige kaas
tagliatelle
Bereiding:
Gehakt mengen met zout, peper, nootmuskaat, eieren en paneermeel tot je er iets stevige gehaktballen van kunt rollen. Voeg hiervoor het paneermeel beetje bij beetje toe tot het gehakt goed samenhangt.
De gehaktballen bakken in hete olie tot ze rondom een mooie kleur hebben gekregen.
Voeg tomatenbasis en bouillon toe tot de gewenste sausdikte en laat 15 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
Breng op smaak en voeg gehakte peterselie en eventueel andere kruiden toe om af te werken.
Tagliatelle koken volgens aanwijzingen op de verpakking (een truc die ik geleerd heb van Johannes van Dam: pasta in kokend licht gezouten water doen, losroeren en terug aan de kook brengen. Dan het vuur uitzetten en onder deksel laten staan gedurende de tijd van de bereiding op de verpakking, dus niet meer laten koken als het kookpunt is bereikt).
Dien op met geraspte kaas.
Reacties