Doorgaan naar hoofdcontent

Tagliatelle met gehaktballen in tomatensaus

 

Tagliatelle met gehaktballen in tomatensaus

Ingrediënten:

0,5 kg gemengd gehakt

2 eieren

ongeveer 35 gram paneermeel

zout, peper, nootmuskaat

olijfolie

tomatenbasis

bouillon

peterselie en kruiden naar wens (oregano, marjolein, salie, ..._

geraspte pittige kaas

tagliatelle


Bereiding:

Gehakt mengen met zout, peper, nootmuskaat, eieren en paneermeel tot je er iets stevige gehaktballen van kunt rollen. Voeg hiervoor het paneermeel beetje bij beetje toe tot het gehakt goed samenhangt.

De gehaktballen bakken in hete olie tot ze rondom een mooie kleur hebben gekregen.

Voeg tomatenbasis en bouillon toe tot de gewenste sausdikte en laat 15 minuten zachtjes sudderen onder deksel.

Breng op smaak en voeg gehakte peterselie en eventueel andere kruiden toe om af te werken.


Tagliatelle koken volgens aanwijzingen op de verpakking (een truc die ik geleerd heb van Johannes van Dam: pasta in kokend licht gezouten water doen, losroeren en terug aan de kook brengen. Dan het vuur uitzetten en onder deksel laten staan gedurende de tijd van de bereiding op de verpakking, dus niet meer laten koken als het kookpunt is bereikt).


Dien op met geraspte kaas.


Tagliatelle met gehaktballen in tomatensaus


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.