Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde aubergines (vegetarisch)

 

Gevulde aubergines (vegetarisch)

Ingrediënten:

aubergines

olijfolie

ui

knoflook

chilivlokken

zout

vegetarisch gehakt (rul gehackt)

Ricotta

geraspte kaas

boter

peterselie


Bereiding:

Aubergines over de lengte in twee snijden en het vruchtvlees diagonaal inkerven.

Met een keukenkwast olijfolie op het vruchtvlees van de aubergines strijken.

Bakplaat verhitten en licht inoliën.

De aubergines op het snijvlak bakken tot ze licht gekleurd en voldoende gegaard zijn om het vruchtvlees eruit te lepelen.

Ui en knoflook versnipperen.De uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal schikken.

Het vruchtvlees van de aubergines grof hakken.

Ui, knoflook, gehakt aanfruiten in olijfolie, gehakte aubergines toevoegen en mee verhitten. Kruiden met zout en chilivlokken.

Haal van het vuur en roer er enkele lepels ricotta en wat geraspte kaas doorheen.

Op smaak brengen.

Vul de uitgeholde aubergines met deze bereiding.

Leg er enkele kleine klontjes boter op en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bestrooi met wat gehakte peterselie

Gevulde aubergines (vegetarisch)



Gevulde aubergines (vegetarisch)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.