Ingrediënten:
aubergines
olijfolie
ui
knoflook
chilivlokken
zout
vegetarisch gehakt (rul gehackt)
Ricotta
geraspte kaas
boter
peterselie
Bereiding:
Aubergines over de lengte in twee snijden en het vruchtvlees diagonaal inkerven.
Met een keukenkwast olijfolie op het vruchtvlees van de aubergines strijken.
Bakplaat verhitten en licht inoliën.
De aubergines op het snijvlak bakken tot ze licht gekleurd en voldoende gegaard zijn om het vruchtvlees eruit te lepelen.
Ui en knoflook versnipperen.De uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal schikken.
Het vruchtvlees van de aubergines grof hakken.
Ui, knoflook, gehakt aanfruiten in olijfolie, gehakte aubergines toevoegen en mee verhitten. Kruiden met zout en chilivlokken.
Haal van het vuur en roer er enkele lepels ricotta en wat geraspte kaas doorheen.
Op smaak brengen.
Vul de uitgeholde aubergines met deze bereiding.
Leg er enkele kleine klontjes boter op en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bestrooi met wat gehakte peterselie
Reacties