Ingrediënten:
Kikkererwten
sperziebonen
500 gram gemengd gehakt
2 eieren
zout, peper, nootmuskaat
paneelmeel
braadboter
uien
knoflook
aubergine
rode paprika
champignons
zout en peper
ras el hanout
olijfolie
laurier
tomatenpulp
courgette
olijven
feta
dadels
peterselie
Bereiding:
Kikkererwten weken en gaarkoken (weektijd = 12 uur, gaartijd = 40 minuten).
Sperziebonen stomen (in de multicooker zoals bijvoorbeeld Crockpot Express = stoomtijd 2 minuten + opwarmtijd van het stoomp[rogramma).
De sperziebonen, direct na de stoomtijd afspoelen onder koud stromend water om overgaring te voorkomen.
Voorbereiden gehaktballen:
In de keukenmachine met mengstuk gehakt, kruiden en eieren mengen.
Paneermeel beetje bij beetje toevoegen tot het gehakt 'verzadigd' is, d.w.z. tot het gehakt vast aan elkaar hangt.
Gehaktballen vormen naar gewenste grootte en een half uurtje laten rusten.
Braad de gehaktballen aan in hete boter en kleur ze aan alle zijden.
Haal de gehaktballen uit de braadpan en verwijder het braadvet.
Uien, aubergine, paprika in gelijkmatige stukken snijden.
Champignons in vier snijden.
Knoflook versnipperen.
Fruit de groenten aan in olijfolie en strooi er een lepel ras el hanout over om even meet te verhitten.
Doe er de tomatenpulp en laurier bij en breng tot het kookpunt.
Courgette in grote stukken snijden en met de gehaktballen bij de tajine doen.
Laat onder deksel 30 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de kikkererwten, sperziebonen, dadels en olijven bij het gerecht, roer alles goed door en laat nog eens 10 à 15 minuten zachtjes sudderen.
Werk af met gehakte peterselie en dien op met blokjes feta.
Reacties