Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Gazpacho

  Ingrediënten: witte zoete ui knoflook chilivlokken (heel weinig) oregano (vers) munt (vers, slecht 1à 2 blaadjes) 4  goed rijpe stevige grote tomaten (gepeld) 1 paprika (dun geschild) 1/2 komkommer geschild 1 kopje afgekoelde groentebouillon met een lepeltje tomatenpuree zout paprikapoeder, gerookt scheutje rode wijnazijn scheutje olijfolie Bereiding: Ui, knoflook en kruiden in de keukenmachine heel fijn malen. De andere grof gesneden groenten toevoegen en weer alles heef fijn mixen. Groentebouillon, olijfolie en scheutje rode wijnazijn toevoegen. Nog even mixen en op smaak brengen. Plaats in de koelkast om goed koud te worden. Serveer met kruidentoast.

Venkel in saus van verse tomaten

  Ingrediënten: Venkel, tomaten, tomatenpuree, witte wijn Tomato frito, zout en peper Bereiding: Tomaten in de keukenmachine helemaal fijnmaken tot dik vloeibaar. Voeg hierbij een lepeltje tomatenpuree, witte wijn, wat Tomato frito, zout, peper en laurier. Venkel schoonmaken en hard hard vezelige buitenste blad verwijderen. Doormidden snijden. Doe venkel en tomatensaus in een pan met deksel en laat 30 minuten sudderen. Bereiding in de multicooker: 15 minuten 'Simmer - veg'. of 15 minuten 'Manuel low'.

Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan

  Ingrediënten: Zwarte bonen ui komijn karwij koriander (poeder) cashewnoten arachideolie Parmezaanse kaas of Grana Padano half gedroogde tomaten op olie zout en peper eetlepel witte miso ei paneermeel Bereiding: Geweekte zwarte bonen gaar koken, laten uitlekken en in een ruim vergiet of uitgespreid op een plaat laten uitdampen en drogen. Ui fijn hakken en met de kruiden aanstoven in olie. Laten afkoelen. Kaas in kleine blokjes snijden. De cashewnoten met een heel klein beetje olie in een koekenpan roosteren. Bonen, kaas, noten en ui in de keukenmachine fijnmalen (het moet niet helemaal tot puree worden gemalen, een klein beetje structuur is zeker gewenst) Voeg enkele half gedroogde tomaatjes toe en een ei. Meng nogmaals in de keukenmachine en controleer op smaak en consistentie. Voeg indien nodig wat paneermeel en zout en peper toe. Vorm met je handen ballen (grootte van een gehaktbal), druk plat en haal door paneermeel. Plaats in de koelkast tot je ze gaat bakken in hete koekenpa...

Lendebiefstuk chimichurri

  Ingrediënten: Lendebiefstuk, zout en peper, braadboter verse oregano (blaadjes), peterselie, chilivlokken (klein beetje), knoflook, mosterdzaad, wat citroensap, grof zeezout, olijfolie Bereiding: Lendebiefstuk een uur voor het bakken uit de koeling halen. Kruiden en bakken in hete braadboter of grillen. Chimichurri: alle ingrediënten (kruiden, zout, citroensap en olie) in een vijzel of keukenmachine of met een staafmixer tot een zeer fijne consistentie maken. Smaak controleren.

Champignonragout

  Ingrediënten: 2 sjalotten, 1 rode ui, 3 teentjesknoflook,  olijfolie, klontje boter, 250 gram champignons,  2 dl rode wijn, 0,5 dl Madeira, bouillonblokje, laurier, tijm, zout en peper,  bindmiddel voor bruine sauzen Bereiding: Ui, sjalot en knoflook versnipperen. aanfruiten Met de helft van de rode wijn, tijm en laurier zachtjes laten inkoken. Champignons in de helft of in vier snijden. Bakken in olie + boter. Met de helft van de rode wijn 10 minuten tegen het kookpunt houden. Bereiding ui, sjalot, knoflook toevoegen + bouillonblokje + laurier, zout en peper en klein scheutje water ==> zachtjes koken. Binden en Madeira toevoegen. Op smaak brengen en afwerken met peterselie.

Druivenbladeren gevuld met gehakt en rijst (dolma's)

 

Kiptevreefilet met sinaasappel