Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan

 

Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan
Ingrediënten:

Zwarte bonen

ui

komijn

karwij

koriander (poeder)

cashewnoten

arachideolie

Parmezaanse kaas of Grana Padano

half gedroogde tomaten op olie

zout en peper

eetlepel witte miso

ei

paneermeel


Bereiding:

Geweekte zwarte bonen gaar koken, laten uitlekken en in een ruim vergiet of uitgespreid op een plaat laten uitdampen en drogen.


Ui fijn hakken en met de kruiden aanstoven in olie. Laten afkoelen.


Kaas in kleine blokjes snijden.

De cashewnoten met een heel klein beetje olie in een koekenpan roosteren.


Bonen, kaas, noten en ui in de keukenmachine fijnmalen (het moet niet helemaal tot puree worden gemalen, een klein beetje structuur is zeker gewenst)

Voeg enkele half gedroogde tomaatjes toe en een ei.

Meng nogmaals in de keukenmachine en controleer op smaak en consistentie.

Voeg indien nodig wat paneermeel en zout en peper toe.


Vorm met je handen ballen (grootte van een gehaktbal), druk plat en haal door paneermeel.

Plaats in de koelkast tot je ze gaat bakken in hete koekenpan met arachideolie.

Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan


Reacties