Ingrediënten:
Zwarte bonen
ui
komijn
karwij
koriander (poeder)
cashewnoten
arachideolie
Parmezaanse kaas of Grana Padano
half gedroogde tomaten op olie
zout en peper
eetlepel witte miso
ei
paneermeel
Bereiding:
Geweekte zwarte bonen gaar koken, laten uitlekken en in een ruim vergiet of uitgespreid op een plaat laten uitdampen en drogen.
Ui fijn hakken en met de kruiden aanstoven in olie. Laten afkoelen.
Kaas in kleine blokjes snijden.
De cashewnoten met een heel klein beetje olie in een koekenpan roosteren.
Bonen, kaas, noten en ui in de keukenmachine fijnmalen (het moet niet helemaal tot puree worden gemalen, een klein beetje structuur is zeker gewenst)
Voeg enkele half gedroogde tomaatjes toe en een ei.
Meng nogmaals in de keukenmachine en controleer op smaak en consistentie.
Voeg indien nodig wat paneermeel en zout en peper toe.
Vorm met je handen ballen (grootte van een gehaktbal), druk plat en haal door paneermeel.
Plaats in de koelkast tot je ze gaat bakken in hete koekenpan met arachideolie.
Reacties