Doorgaan naar hoofdcontent

Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan

 

Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan
Ingrediënten:

Zwarte bonen

ui

komijn

karwij

koriander (poeder)

cashewnoten

arachideolie

Parmezaanse kaas of Grana Padano

half gedroogde tomaten op olie

zout en peper

eetlepel witte miso

ei

paneermeel


Bereiding:

Geweekte zwarte bonen gaar koken, laten uitlekken en in een ruim vergiet of uitgespreid op een plaat laten uitdampen en drogen.


Ui fijn hakken en met de kruiden aanstoven in olie. Laten afkoelen.


Kaas in kleine blokjes snijden.

De cashewnoten met een heel klein beetje olie in een koekenpan roosteren.


Bonen, kaas, noten en ui in de keukenmachine fijnmalen (het moet niet helemaal tot puree worden gemalen, een klein beetje structuur is zeker gewenst)

Voeg enkele half gedroogde tomaatjes toe en een ei.

Meng nogmaals in de keukenmachine en controleer op smaak en consistentie.

Voeg indien nodig wat paneermeel en zout en peper toe.


Vorm met je handen ballen (grootte van een gehaktbal), druk plat en haal door paneermeel.

Plaats in de koelkast tot je ze gaat bakken in hete koekenpan met arachideolie.

Zwarte bonenburgers met cashewnoten en Parmesan


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.