Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Groene asperges met gerookt spek

  Ingrediënten: Kleine groene asperges Ontbijtspek dun gesneden Bertolli olijfolie spray Bereiding: Oven 180 graden Asperges wassen en een klein stukje van het uiteinde snijden. Gebruik 4 kleine asperges om in één plakje ontbijtspek te rollen. Schik de rolletjes in een ovenschaal. Spray er een beetje olie over heen. Plaats in de hete oven voor 10 minuten.

Zomerse maaltijdsalade met gegrilde courgette

  Ingrediënten: Gele courgette, saucijsjes, olijfolie, sperziebonen beetgaar gekookt of gestoomd, hardgekookte eieren, mozzarella, kerstomaatjes, bosui, eikenbladsla, tartaarsaus Bereiding: Zorg dat de sperziebonen en eieren na het koken goed gekoeld worden met koud water. Courgette in plakjes van 1 cm snijden, mengen met wat olie en provencaals kruiden. op hete grill aan beide zijden grillen en afkoelen. Saucijzen grillen, afkoelen en in plakjes snijden. Eieren in partjes snijden, mozzarella in blokjes, tomaatjes halveren en bosui in ringetjes snijden. Sperziebonen, mozzarella, worstplakjes, tomaat, bosui mengen met tartaarsaus. Sla wassen en drogen. leg de gemengde salade op de bladsla en werk af met partjes ei en plakjes courgette.

Champignons à la Grecque

  Recept voor champignons op Griekse wijze. In België kun je het nog kopen bij de slager of de supermarkt. Het wordt dan meestal als bijgerecht gebruikt bij de lunch of een broodmaaltijd. Als koud gerecht vind ik het vooral zeer passend bij een koud buffetje of een barbecue. Het is niet moeilijk te maken en je doet het gewoon wanneer je tussendoor even tijd hebt. Ingrediënten: Mooie witte champignons en kastanjechampignons van dezelfde grootte uien, olijfolie, citroen, zout en peper, droge witte wijn, cocktail trostomaten, knoflook, laurierblad, tijm, geplette korianderzaadjes, tomato frito, peterselie Bereiding: Champignons schoonmaken en steelaanzetjes verwijderen. De champignons 5 minuten stoven in olijfolie + citroensap en witte wijn. Draai ze in die tijd een keer om. Uien in halve ringen snijden. Uien met de geplette koriander smoren in olijfolie tot ze heel licht gekleurd en glazig zijn. Champignons met het stoofvocht toevoegen en kruiden. Tomaatjes in vier snijden. Tomato fr...

Tomaat Mozzarella

  Vaak wordt dit gerecht Salade Caprese genoemd en doet men er pijnboompitten en verse baslilicum bij. De dressing wordt dikwijls met balsamico azijn bereid. Ingrediënten: Trostomaten mozzarella selderijzout virgin olijfolie rode wijnazijn honing zwarte peper peterselie Bereiding: Peterselie fijnhakken. vinaigrette maken. Tomaten en mozzarella in plakjes snijden en op borden schikken. Peper over het gerecht malen. Vinaigrette over het gerecht lepelen en bestrooien met pieterselie.

Paddenstoelen lasagne

  Ingrediënten: Lasagne (oven-klaar) room yoghurt ei ui knoflook rode peper olijfolie zout oregano Vega kruidenmix risotto van Verstegen Paddenstoelen (champignons, oesterzwam, shiitake, ... wat spitskool puntpaprika Emmentaler geraspt Buffel mozzarella verse basilicum Bereiding: Paddenstoelen op maat snijden, plakjes en reepjes. Knoflook versnipperen. Rode peper in kleine blokjes snijden. Ui versnipperen en op een niet te hoog vuur glazig stoven in olie. Op hoog vuur de paddenstoelen door de ui roeren en bakken, na twee minuten bakken de knoflook en rode peper toevoegen. Wat spitskool in flinterdunne sliertjes snijden. Puntpaprika in kleine reepjes snijden. Yoghurt, room en ei losroeren met zout, peper en kruidenmix. Oven verwarmen op 180 graden. Ovenschaal met olijfolie inwrijven. Een laagje lasagnebladen op de bodem, daarop wat gebakken paddenstoelen, daarop wat gemalen kaas en wat spitskool en puntpaprika. Herhaal deze laagvorming twee keer, eindig met lasagne bladen en doe er ...

Basmatirijst met groenten, dadels en noten

  Ingrediënten: Basmatirijst ui knoflook rode peper arachideolie bouillon laurierblad rode paprika prei pinda's (ongebrand) cashewnoten (ongebrand verse dadels peterselie en/ of koriander pompoen-kerriesaus Bereiding: Ui, knoflook en rode peper versnipperen. Rijst, ui en rode peper aanfruiten in hete olie. Bouillon en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen. Prei schoonmaken, wassen en in flinterdunne ringen snijden. Paprika in blokjes snijden. Dadels ontpitten en in vier snijden. Cashewnoten en pinda's in een koeken pan met een klein beetje hete olie even opschudden zodat ze mooi kleuren. Als de rijst bijna gaar is de paprika, prei, knoflook en de dadels er door roeren. Groene kruiden fijnhakken en op het laatste moment samen met de gebakken noten door de rijst mengen. Dien op met de pompoen-kerriesaus.

Pompoen kerriesaus

  Ingrediënten: Ui pompoen arachideolie kerriepoeder bouillon witte wijn of sake room zout en peper Bereiding: Ui versnipperen. Pompoen in kleine blokjes snijden. Ui en pompoen aanfruiten in hete olie. Kerriepoeder toevoegen en goed mengen. Bouillon en witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. 15 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen. Fijnmaken met de staafmixer of in een keukenmachine. Room toevoegen en weer verhitten tot het kookpunt. Op smaak brengen.