Doorgaan naar hoofdcontent

Paddenstoelen lasagne

 

Paddenstoelen lasagne

Ingrediënten:

Lasagne (oven-klaar)

room

yoghurt

ei

ui

knoflook

rode peper

olijfolie

zout

oregano

Vega kruidenmix risotto van Verstegen

Paddenstoelen (champignons, oesterzwam, shiitake, ...

wat spitskool

puntpaprika

Emmentaler geraspt

Buffel mozzarella

verse basilicum


Bereiding:

Paddenstoelen op maat snijden, plakjes en reepjes.

Knoflook versnipperen. Rode peper in kleine blokjes snijden.

Ui versnipperen en op een niet te hoog vuur glazig stoven in olie.

Op hoog vuur de paddenstoelen door de ui roeren en bakken, na twee minuten bakken de knoflook en rode peper toevoegen.


Wat spitskool in flinterdunne sliertjes snijden.

Puntpaprika in kleine reepjes snijden.

Yoghurt, room en ei losroeren met zout, peper en kruidenmix.

Oven verwarmen op 180 graden.

Ovenschaal met olijfolie inwrijven.

Een laagje lasagnebladen op de bodem, daarop wat gebakken paddenstoelen, daarop wat gemalen kaas en wat spitskool en puntpaprika.

Herhaal deze laagvorming twee keer, eindig met lasagne bladen en doe er dan het room - ei - yoghurtmengsel overheen.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg die bovenop.

Plaats in de oven voor 20 tot 30 minuten.

Geef er verse basilicumblaadjes bij

Receptfiche paddenstoelen lasagne



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.