Ingrediënten:
Basmatirijst
ui
knoflook
rode peper
arachideolie
bouillon
laurierblad
rode paprika
prei
pinda's (ongebrand)
cashewnoten (ongebrand
verse dadels
peterselie en/ of koriander
Bereiding:
Ui, knoflook en rode peper versnipperen.
Rijst, ui en rode peper aanfruiten in hete olie.
Bouillon en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
Prei schoonmaken, wassen en in flinterdunne ringen snijden.
Paprika in blokjes snijden.
Dadels ontpitten en in vier snijden.
Cashewnoten en pinda's in een koeken pan met een klein beetje hete olie even opschudden zodat ze mooi kleuren.
Als de rijst bijna gaar is de paprika, prei, knoflook en de dadels er door roeren.
Groene kruiden fijnhakken en op het laatste moment samen met de gebakken noten door de rijst mengen.
Dien op met de pompoen-kerriesaus.
Reacties