Doorgaan naar hoofdcontent

Basmatirijst met groenten, dadels en noten

 

Basmatirijst met groenten, dadels en noten

Ingrediënten:

Basmatirijst

ui

knoflook

rode peper

arachideolie

bouillon

laurierblad

rode paprika

prei

pinda's (ongebrand)

cashewnoten (ongebrand

verse dadels

peterselie en/ of koriander

pompoen-kerriesaus


Bereiding:

Ui, knoflook en rode peper versnipperen.

Rijst, ui en rode peper aanfruiten in hete olie.

Bouillon en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.

Prei schoonmaken, wassen en in flinterdunne ringen snijden.

Paprika in blokjes snijden.

Dadels ontpitten en in vier snijden.

Cashewnoten en pinda's in een koeken pan met een klein beetje hete olie even opschudden zodat ze mooi kleuren.

Als de rijst bijna gaar is de paprika, prei, knoflook en de dadels er door roeren.

Groene kruiden fijnhakken en op het laatste moment samen met de gebakken noten door de rijst mengen.

Dien op met de pompoen-kerriesaus.


Receptfiche Basmatirijst met groenten, dadels en noten

Receptfiche Pompoen kerriesaus


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.