Recept voor champignons op Griekse wijze. In België kun je het nog kopen bij de slager of de supermarkt. Het wordt dan meestal als bijgerecht gebruikt bij de lunch of een broodmaaltijd. Als koud gerecht vind ik het vooral zeer passend bij een koud buffetje of een barbecue. Het is niet moeilijk te maken en je doet het gewoon wanneer je tussendoor even tijd hebt.
Ingrediënten:
Mooie witte champignons en kastanjechampignons van dezelfde grootte
uien, olijfolie, citroen, zout en peper, droge witte wijn, cocktail trostomaten, knoflook, laurierblad, tijm,
geplette korianderzaadjes, tomato frito, peterselie
Bereiding:
Champignons schoonmaken en steelaanzetjes verwijderen. De champignons 5 minuten stoven in olijfolie + citroensap en witte wijn. Draai ze in die tijd een keer om.
Uien in halve ringen snijden.
Uien met de geplette koriander smoren in olijfolie tot ze heel licht gekleurd en glazig zijn.
Champignons met het stoofvocht toevoegen en kruiden.
Tomaatjes in vier snijden.
Tomato frito en tomaten erdoor roeren en enkele minuten zachtjes laten sudderen.
Afwerken met gehakte peterselie.
Reacties