Rode poon op mediterrane wijze Ingrediënten (voor 4 personen) 800 gram rode poon (schoongemaakt) 0,5 dl olijfolie 1 ui 1 wortel 3 rode puntpaprika's 3 teentjes knoflook 250 gram kastanjechampignons 4 tomaten 1 laurierblad zout en peper 12 blaadjes basilicum Bereiding Ui schoonmaken en grof versnipperen. Champignons schoonmaken en in vier snijden. Paprika's wassen, overlangs snijden, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Wortel schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in stukken snijden. Ui en wortel aanfruiten in hete olijfolie. Champignons toevoegen en al roerend bakken. Paprika, tomaten, laurierblad, zout en peper toevoegen en onder deksel 10 minuten laten smoren. De vis afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier. Licht bestrooien met zout en peper. De rode poon in een pan bakken in hete olie tot alle zijden van de vis licht bruin gekleurd zijn. De aangebraden vis bovenop de groetenmelange leggen en onder ...