Doorgaan naar hoofdcontent

Rode poon op mediterrane wijze

Rode poon op mediterrane wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram rode poon (schoongemaakt)
0,5 dl olijfolie
1 ui
1 wortel
3 rode puntpaprika's
3 teentjes knoflook
250 gram kastanjechampignons
4 tomaten
1 laurierblad
zout en peper
12 blaadjes basilicum

Bereiding
Ui schoonmaken en grof versnipperen.
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Paprika's wassen, overlangs snijden, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Wortel schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in stukken snijden.
Ui en wortel aanfruiten in hete olijfolie.
Champignons toevoegen en al roerend bakken.
Paprika, tomaten, laurierblad, zout en peper toevoegen en onder deksel 10 minuten laten smoren.
De vis afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier.
Licht bestrooien met zout en peper.
De rode poon in een pan bakken in hete olie tot alle zijden van de vis licht bruin gekleurd zijn.
De aangebraden vis bovenop de groetenmelange leggen en onder deksel nog enkele minuten laten sudderen.
Basilicumblaadjes wassen en op het laatste moment over het gerecht strooien.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

480 kcal, 56 gram eiwit, 25 gram vet waarvan 5 gram verzadigd vet, 6 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.