Rode poon op mediterrane wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram rode poon (schoongemaakt)
0,5 dl olijfolie
1 ui
1 wortel
3 rode puntpaprika's
3 teentjes knoflook
250 gram kastanjechampignons
4 tomaten
1 laurierblad
zout en peper
12 blaadjes basilicum
Bereiding
Ui schoonmaken en grof versnipperen.
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Paprika's wassen, overlangs snijden, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Wortel schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in stukken snijden.
Ui en wortel aanfruiten in hete olijfolie.
Champignons toevoegen en al roerend bakken.
Paprika, tomaten, laurierblad, zout en peper toevoegen en onder deksel 10 minuten laten smoren.
De vis afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier.
Licht bestrooien met zout en peper.
De rode poon in een pan bakken in hete olie tot alle zijden van de vis licht bruin gekleurd zijn.
De aangebraden vis bovenop de groetenmelange leggen en onder deksel nog enkele minuten laten sudderen.
Basilicumblaadjes wassen en op het laatste moment over het gerecht strooien.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
480 kcal, 56 gram eiwit, 25 gram vet waarvan 5 gram verzadigd vet, 6 gram koolhydraten en 5 gram vezel.
Reacties