Oosterse paddestoelensoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 stuks shiitake (Japanse paddestoel)
200 gram champignons
1 theelepel geraspte gemberwortel
Enkele draadjes wakamé instant (instant zeewier te verkrijgen in natuurvoedingswinkels)
2 sjalotten
150 gram wortel
1,2 liter groentebouillon
2 eetlepels shoyu of tamari
2 eetlepels saké (rijstwijn)
3 eetlepels arachideolie
Zout en peper
2 bosuitjes
Bereiding
Sjalotten in vier snijden en dan in plakjes.
Wortel schoonmaken en in plakjes snijden.
Paddestoelen goed schoonmaken en in plakjes snijden.
De groenten en paddestoelen aanfruiten in olie en bevochtigen met de groentebouillon.
Aan de kook brengen, zeewier en gember toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de bosuitjes in fijne ringen snijden.
De soep op smaak brengen met sojasaus (tamari of shoyu), zout en peper en net voor het serveren de bosuitjes en de saké door de soep roeren.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
110 kcal, 4 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 2 gram verzadigd vet, 5 gram koolhydraten, 4 gram vezel.
Reacties