Aardappel-groentetortilla
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram vastkokende aardappelen
1 rode ui
150 gram wortel
1 courgette
Enkele takjes bieslook
1 teentje knoflook
4 eieren
0,5 dl olijfolie
zout en peper
Bereiding
De aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
Wortel dunschillen en in dunne plakjes snijden.
Ui versnipperen.
Knoflook en bieslook fijnhakken.
Courgette wassen en in dunne plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Ovenplaat beleggen met bakpapier of lichtjes inboteren.
Eieren loskloppen met zout en peper.
Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en hoge rand verhitten en daarin de groenten en kruiden zachtjes laten bakken.
De eierstruif erover doen en het geheel laten bakken tot men de onderkant van de tortilla los kan maken en de eierstruif bovenop niet helemaal vloeibaar meer is.
De tortilla op de bakplaat laten glijden en nog 15 minuten in de oven laten bakken
Reacties