Doorgaan naar hoofdcontent

Aardappel-groentetortilla


Aardappel-groentetortilla
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram vastkokende aardappelen
1 rode ui
150 gram wortel
1 courgette
Enkele takjes bieslook
1 teentje knoflook
4 eieren
0,5 dl olijfolie
zout en peper

Bereiding
De aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
Wortel dunschillen en in dunne plakjes snijden.
Ui versnipperen.
Knoflook en bieslook fijnhakken.
Courgette wassen en in dunne plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Ovenplaat beleggen met bakpapier of lichtjes inboteren.
Eieren loskloppen met zout en peper.
Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en hoge rand verhitten en daarin de groenten en kruiden zachtjes laten bakken.
De eierstruif erover doen en het geheel laten bakken tot men de onderkant van de tortilla los kan maken en de eierstruif bovenop niet helemaal vloeibaar meer is.
De tortilla op de bakplaat laten glijden en nog 15 minuten in de oven laten bakken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.