Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Flammkuchen

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Voor 2 niet te grote Flammkuchen: 300 gram bloem 12 gram verse gist 180 gram water 4 gram zout 3 eetlepels olijfolie 70 gram crème fraîche 1 rode ui 100 gram licht gerookte spekreepjes rucola zwarte peper uit de molen Bereiding: Maak een soepel elastisch deeg van water, gist, bloem, olie en zout en laat het 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats. Het deeg rechthoekig uitrollen en op een bakplaat met bakpapier leggen. Bestrijken met crème fraîche. Rode ui in flinterdunne halve ringen snijden. Ui en spekreepjes over de deegplakken verdelen. let er op: het hoeft niet rijkelijk belegd te worden, eerder  aan de wat zuinige kant. Doe er wat peper van de molen over en plaats 15 minuten in een oven op 210 graden. Intussen heb je rucola gewassen en een beetje klein gesneden om bij het opdienen over de flammkuchen te verdelen.

Vanillewafels

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem 250 ml volle melk 100 gram boter snufje zout 50 gram suiker 25 gram vanillesuiker 2 eieren Slagroom of poedersuiker om af te werken. Bereiding: Boter smelten. Boter met suiker en zout goed mengen. Eieren toevoegen en goed losroeren. Melk en bloem toevoegen en goed mengen/ roeren. Dit gaat het beste in een staande mixer. Het deeg een twintigtal minuten laten rusten. Wafelijzer aanzetten op 3/4 van maximale hitte. Wafelijzer lichtjes invetten met gesmolten boter of zonnebloemolie. Neem een opscheplepel van het beslag per wafel en bak ze ongeveer 5 minuten.

Braadkip bereid in melk met aromaten

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Recept gevonden op Lekker van bij ons Het originele recept. Enkele kleine aanpassingen gemaakt. Ingrediënten: Braadkip boter olijfolie zout, peper 600 ml volle melk buitenste gedeelte van de schil van 2 citroenen (dus enkel het gele gedeelte, geen wit) Enkele takjes tijm een bosje salie kaneelstokje 6 teentjes knoflook (niet gepeld) Geschaafde amandelen. Bereiding: Kip droogdeppen en in zijn geheel goed kruiden met zout en peper. In een ovenbestendige braadpan een klontje boter met een scheutje olijfolie verhitten en hierin de kip aanbraden zodat ze aan alle kanten mooi gekleurd is. Oven aanzetten op 200 graden. Als de kip mooi gekleurd is uit de braadpan nemen en het vet verwijderen. Doe nu alle andere ingrediënten in de braadpan en breng aan de kook. Zodra het kookpunt bereikt is haal je de pan van het vuur, leg je de kip er in en plaats het deksel op de pan. Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Laat 45 minut...

Chocolade vlechtbrood met pistachenoten

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Omdat ik het recept, zoals ik het vond letterlijk volgde, wat ik meestal doe als ik voor de eerste keer iets maak is het resultaat zoals je het op de foto ziet niet optimaal. Het gebeurt me dan wel eens dat ik, zoals in dit geval, tijdens de bereiding merk: dit kan niet helemaal goed gaan. Toch volg ik dan verder de gegeven instructies om dan te kijken wat het resultaat gaat zijn. En dan kan het ook gebeuren dat ondanks mijn gevoel dat het niet goed zou komen het resultaat toch heel goed is. Nu, met dit chocolade vlechtbrood was dat niet het geval. Ik zag al meteen, dit deeg is veel te zacht, kun je niet op een fatsoenlijke manier uitrollen en om er een vlecht van te maken was helemaal een onmogelijke opgave. Zoals ik al zei, op de foto zie je dat het resultaat niet is wat het had moeten zijn. De smaak viel uiteindelijk heel goed mee maar het moet er natuurlijk ook nog goed uit zien. Ik heb in de samenstelling van het recept dan oo...

Hamburger Holstein

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Hamburgers ui champignons licht gerookte spekreepjes boter vleesbouillon (geconcentreerd) roux voor bruine sauzen (Maïzena) peterselie eieren Bereiding: Ui in halve ringen snijden. Champignons in vier snijden. Spekreepjes bakken in hete pan met een klein beetje boter. Uien en champignons toevoegen en goed mee laten bakken tot lichtbruine verkleuring.. Een beetje water en vleesbouillon toevoegen en 10 minuten zachtjes laten sudderen. Hamburgers zachtjes bakken in hete boter. Peterselie hakken. De braadboter van de hamburgers bij de saus voegen. De saus iets binden met roux en op smaak brengen. Voor iedere hamburger 1 spiegelei bakken. Leg de spiegeleieren op de hamburgers en werk alles af met gehakte peterselie.

Salade van witlof, rucola, appel, mandarijn en walnoten

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Witlof rucola appel (bijvoorbeeld Elstar) mandarijn walnoten mayonaise Bereiding: Witlofstronk over de lengte in vier snijden en dan dwars  in kleine reepjes. Rucola iets of wat klein snijden (naargelang de grootte en stevigheid van de blaadjes. Appel schillen, klokhuis verwijderen en en blokjes snijden. Mandarijn in partjes verdelen. Een deel van de walnoten grof verkruimelen, enkele walnoten heel laten als garnituur. Alle ingrediënten goed mengen en in slakom serveren met enkele walnoten er bovenop.

Kogelbiefstuk met oven-gegrilde tomaat en Porto-tijmsaus

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Kogelbiefstuk braadboter zout en peper boter sjalot Porto verse tijm vleesbouillon (geconcentreerd) roux voor bruine sauzen (Maïzena) Trostomaten boter Knoflook Italiaanse kruiden selderijzout Frieten Bereiding: We beginnen met de Porto-tijmsaus: Sjalot versnipperen en aanfruiten in boter tot lichte verkleuring. Port en afgeritste tijmblaadjes toevoegen en even zachtjes laten koken. Vleesbouillon en water toevoegen en 5 minuten laten koken. Lichtjes binden met de roux. Op smaak brengen en eventueel nog een klein scheutje Port toevoegen. Voor het serveren roer je de braadboter van de biefstuk door de saus. Oven-gegrilde tomaat: Verwarm de ovengril op 200 graden. En passende ovenschaal inboteren en hierin de gehalveerde tomaten schikken. Zachter boter mengen met geperste of fijn versnipperde knoflook, Italiaanse kruiden en selderijzout. Leg op ieder halve tomaat een lepeltje van deze kruidenboter en plaats in de oven on...