Doorgaan naar hoofdcontent

Flammkuchen

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.


Ingrediënten:

Voor 2 niet te grote Flammkuchen:

300 gram bloem
12 gram verse gist
180 gram water
4 gram zout
3 eetlepels olijfolie
70 gram crème fraîche
1 rode ui
100 gram licht gerookte spekreepjes
rucola
zwarte peper uit de molen

Bereiding:

Maak een soepel elastisch deeg van water, gist, bloem, olie en zout en laat het 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats.
Het deeg rechthoekig uitrollen en op een bakplaat met bakpapier leggen.
Bestrijken met crème fraîche.
Rode ui in flinterdunne halve ringen snijden.
Ui en spekreepjes over de deegplakken verdelen. let er op: het hoeft niet rijkelijk belegd te worden, eerder  aan de wat zuinige kant.
Doe er wat peper van de molen over en plaats 15 minuten in een oven op 210 graden.
Intussen heb je rucola gewassen en een beetje klein gesneden om bij het opdienen over de flammkuchen te verdelen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.