Doorgaan naar hoofdcontent

Hamburger Holstein

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Hamburgers
ui
champignons
licht gerookte spekreepjes
boter
vleesbouillon (geconcentreerd)
roux voor bruine sauzen (Maïzena)
peterselie
eieren

Bereiding:

Ui in halve ringen snijden.
Champignons in vier snijden.
Spekreepjes bakken in hete pan met een klein beetje boter.
Uien en champignons toevoegen en goed mee laten bakken tot lichtbruine verkleuring..
Een beetje water en vleesbouillon toevoegen en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Hamburgers zachtjes bakken in hete boter.
Peterselie hakken.
De braadboter van de hamburgers bij de saus voegen.
De saus iets binden met roux en op smaak brengen.
Voor iedere hamburger 1 spiegelei bakken.
Leg de spiegeleieren op de hamburgers en werk alles af met gehakte peterselie.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.