Braadkip bereid in melk met aromaten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Recept gevonden op Lekker van bij ons

Enkele kleine aanpassingen gemaakt.

Ingrediënten:

Braadkip
boter
olijfolie
zout, peper
600 ml volle melk
buitenste gedeelte van de schil van 2 citroenen (dus enkel het gele gedeelte, geen wit)
Enkele takjes tijm
een bosje salie
kaneelstokje
6 teentjes knoflook (niet gepeld)

Geschaafde amandelen.


Bereiding:

Kip droogdeppen en in zijn geheel goed kruiden met zout en peper.
In een ovenbestendige braadpan een klontje boter met een scheutje olijfolie verhitten en hierin de kip aanbraden zodat ze aan alle kanten mooi gekleurd is.
Oven aanzetten op 200 graden.
Als de kip mooi gekleurd is uit de braadpan nemen en het vet verwijderen.
Doe nu alle andere ingrediënten in de braadpan en breng aan de kook.
Zodra het kookpunt bereikt is haal je de pan van het vuur, leg je de kip er in en plaats het deksel op de pan.
Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden.
Laat 45 minuten in de oven staan, verwijder dan het deksel en laat dan nog eens 45 minuten in de oven staan.

Rooster in een koekenpan zonder vetstof de geschaafde amandelen.

Haal de kip uit de oven en laat ze goed uitlekken.
Leg op een dienschaal en doe er het geroosterde amandelschaafsel bovenop.



Reacties