Doorgaan naar hoofdcontent

Braadkip bereid in melk met aromaten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Recept gevonden op Lekker van bij ons

Enkele kleine aanpassingen gemaakt.

Ingrediënten:

Braadkip
boter
olijfolie
zout, peper
600 ml volle melk
buitenste gedeelte van de schil van 2 citroenen (dus enkel het gele gedeelte, geen wit)
Enkele takjes tijm
een bosje salie
kaneelstokje
6 teentjes knoflook (niet gepeld)

Geschaafde amandelen.


Bereiding:

Kip droogdeppen en in zijn geheel goed kruiden met zout en peper.
In een ovenbestendige braadpan een klontje boter met een scheutje olijfolie verhitten en hierin de kip aanbraden zodat ze aan alle kanten mooi gekleurd is.
Oven aanzetten op 200 graden.
Als de kip mooi gekleurd is uit de braadpan nemen en het vet verwijderen.
Doe nu alle andere ingrediënten in de braadpan en breng aan de kook.
Zodra het kookpunt bereikt is haal je de pan van het vuur, leg je de kip er in en plaats het deksel op de pan.
Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden.
Laat 45 minuten in de oven staan, verwijder dan het deksel en laat dan nog eens 45 minuten in de oven staan.

Rooster in een koekenpan zonder vetstof de geschaafde amandelen.

Haal de kip uit de oven en laat ze goed uitlekken.
Leg op een dienschaal en doe er het geroosterde amandelschaafsel bovenop.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.