Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Garnaalpasteitjes

  Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper . Voor deze garnaalspateitjes heb ik gebruik gemaakt van de gevulde saus die ik over had van het gerecht Pangasius in Seranoham, roomsaus met sake, garnalen en champignons. Het was een overschotje dat ik op deze manier gemakkelijk tot een smakelijk voorgerecht kon verwerken. Ingrediënten: Bladerdeeg visbouillon witte wijn room sjalot boter garnalen champignons Roux voor witte sauzen (Maïzena) ei Bereiding: Maak een goed gevulde, niet te dunne ragout: Sjalot versnipperen. Champignons in plakjes of in kwartjes snijden. Sjalot en champignons aanstoven in boter zonder te kleuren. Witte wijn en visbouillon toevoegen en iets laten inkoken. Peterselie fijnhakken. Room aan de saus toevoegen en weer tot tegen het kookpunt brengen. De saus licht binden. Garnalen en peterselie toevoegen en op smaak brengen. Laat de bereiding afkoelen. Oven verwarmen op 200 graden. Bladerdeeg op maat snijden. Leg op ieder plakje bladerdeeg een lepel afgekoelde g...

Shangai paksoi met groene asperges en spekjes

  Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper . Ingrediënten: Shangai paksoi groene asperges (middelmaat) licht gerookte spekblokjes boter Bereiding: Paksoi in de lengte doormidden snijden. Van de stengeluiteinden van de asperges een klein stukje (0,5 cm) wegsnijden. Snijd de asperges in drie (ongeveer 3 cm stukken). Boter smelten, de spekblokjes zacht bakken en leg daarop de paksoi met de snijkant naar onder. Laat een drietal minuten zachtjes bakken, draai dan de paksoi om en voeg de aspergestukjes toe. Laat nog eens drie minuten bakken.

Kruidkoek met noten en rozijnen

  Geen eigen recept. Gevonden op de mooie website van Nadine: Baked by Dien Het is wel de beste kruidkoek die ik gemaakt en geproefd heb. Herfstige kruidkoek met noten en rozijnen

Pangasius in Seranoham, roomsaus met sake, garnalen en champignons

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Pangasiusfilets Seranoham vloeibare braadboter visbouillon sake room sjalot champignons Noordzeegarnalen peterselie zout en peper Roux voor witte sauzen (Maïzena) Bereiding: Saus: Sjalot versnipperen. Champignons in plakjes of in kwartjes snijden. Sjalot en champignons aanstoven in boter zonder te kleuren. Sake en visbouillon toevoegen en iets laten inkoken. Peterselie fijnhakken. Room aan de saus toevoegen en weer tot tegen het kookpunt brengen. De saus licht binden. Garnalen en peterselie toevoegen, op smaak brengen en warm houden. De visfilets droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met peper. Wikkel niet te royaal Seranoham rond de filets en bak in hete boter aan beide zijden. 

Mango-kwarktaart

Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Dit recept werd op deze website geplaatst (9 april 2012) en herzien op 6 maart 2021. Ingrediënten 500 gram mangopuree 500 gram magere kwark 250 ml slagroom 200 gram suiker 14 blaadjes gelatine (23 gram) Sap van 1 ½  citroen 200 gram Petit beurre (of mariabiscuitjes) 100 gram boter Bereiding De bodem van een springvorm bedekken met een op maat geknipt stuk bakpapier. De ring van de springvorm lichtjes oliën met een neutrale olie (zonnebloemolie of arachideolie) De koekjes met de boter en 20 gram suiker heel fijn malen in de keukenmachine. Voldoende malen zodat de boter goed gemengd is met het koekkruim. Het koekjeskruim op de bodem van de springvorm storten en en goed aandrukken met bijvoorbeeld een pureestamper. De springvorm in de koelkast plaatsen zodat de taartbodem hard kan worden. Gelatineblaadjes weken in koud water (minsten 5 minuten maar liever 15 minuten) Van de mangopuree 50 gram afnem...

Knakworstbroodjes

  Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper . Ingrediënten voor 24 stuks 500 gram bloem 20 gram verse gist of 6 gram gedroogde gist 300 gram water 15 gram boter 7 gram zout 24 knakworsten 400 gram schouderham mosterd 1 ei Bereiding: Maak een goed samenhangend elastisch brooddeeg en laat 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats (minimaal kamertemperatuur). Intussen de knakworsten goed laten uitlekken en de ham in 24 gelijkmatige plakjes verdelen. Bestrijk ieder plakje ham met mosterd en wikkel ze rond de knakworsten. Sla het deeg door, rol op en verdeel in 24 gelijkmatige stukken (als je het heel precies wil doen, weeg dan de totale hoeveelheid deeg, deel door 24 en je weegt ieder stuk af op de juiste hoeveelheid, maar dat doe ik niet:)). Bol de stukken deeg op en vorm langwerpige plakken deeg (eventueel met een deegroller), wat groter dan de knakworsten. Schik op iedere plak deeg een knakworst ib ham en vouw het deeg zorgvuldig dicht. Schik de gevormde broodjes op een bakplaa...

Salade van kidneybeans

Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper . Deze salade werd hier eerder gepubliceerd op 4 augustus 2008. Herzien op 4 maart 2021. Ingrediënten: 250 gram gekookte Kidneybeans 2 eetlepels mayonaise 40 gram kappertjes (uitgelekt 1 zoetzure appel 2 hardgekookte eieren 2 stengels bosui 2 eetlepels zachtzure augurkjes 2 eetlepels fijngehakte peterselie Bereiding: Kidneybeans goed laten uitlekken. Augurken fijnhakken. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine gelijkmatige blokjes snijden. Bosui wassen en schoonmaken, in fijne ringetjes snijden. De helft van het vocht van de kappertjes verwijderen. De hard gekookte eieren klein snijden. Alle ingrediënten goed mengen.