Doorgaan naar hoofdcontent

Garnaalpasteitjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Voor deze garnaalspateitjes heb ik gebruik gemaakt van de gevulde saus die ik over had van het gerecht Pangasius in Seranoham, roomsaus met sake, garnalen en champignons.
Het was een overschotje dat ik op deze manier gemakkelijk tot een smakelijk voorgerecht kon verwerken.

Ingrediënten:

Bladerdeeg

visbouillon

witte wijn

room

sjalot

boter

garnalen

champignons

Roux voor witte sauzen (Maïzena)

ei


Bereiding:

Maak een goed gevulde, niet te dunne ragout:

Sjalot versnipperen.

Champignons in plakjes of in kwartjes snijden.

Sjalot en champignons aanstoven in boter zonder te kleuren.

Witte wijn en visbouillon toevoegen en iets laten inkoken.

Peterselie fijnhakken.

Room aan de saus toevoegen en weer tot tegen het kookpunt brengen.

De saus licht binden.

Garnalen en peterselie toevoegen en op smaak brengen.

Laat de bereiding afkoelen.


Oven verwarmen op 200 graden.

Bladerdeeg op maat snijden.

Leg op ieder plakje bladerdeeg een lepel afgekoelde garnaalvulling.

Strijk de randen van de deegplakjes licht in met losgeroerd ei en vouw goed dicht.

Schik de gevulde deegpakketjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk licht met losgeroerd ei.

Plats in de oven voor 20 minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.