Doorgaan naar hoofdcontent

Salade van kidneybeans



Salade van kidneybeans



Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Deze salade werd hier eerder gepubliceerd op 4 augustus 2008. Herzien op 4 maart 2021.

Ingrediënten:

250 gram gekookte Kidneybeans
2 eetlepels mayonaise
40 gram kappertjes (uitgelekt
1 zoetzure appel
2 hardgekookte eieren
2 stengels bosui
2 eetlepels zachtzure augurkjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

Kidneybeans goed laten uitlekken.
Augurken fijnhakken.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine gelijkmatige blokjes snijden.
Bosui wassen en schoonmaken, in fijne ringetjes snijden.
De helft van het vocht van de kappertjes verwijderen.
De hard gekookte eieren klein snijden.
Alle ingrediënten goed mengen.


Receptfiche salade van kidneybeans


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.