Doorgaan naar hoofdcontent

Knakworstbroodjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten voor 24 stuks

500 gram bloem
20 gram verse gist of 6 gram gedroogde gist
300 gram water
15 gram boter
7 gram zout


24 knakworsten
400 gram schouderham
mosterd
1 ei

Bereiding:

Maak een goed samenhangend elastisch brooddeeg en laat 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats (minimaal kamertemperatuur).

Intussen de knakworsten goed laten uitlekken en de ham in 24 gelijkmatige plakjes verdelen.
Bestrijk ieder plakje ham met mosterd en wikkel ze rond de knakworsten.

Sla het deeg door, rol op en verdeel in 24 gelijkmatige stukken (als je het heel precies wil doen, weeg dan de totale hoeveelheid deeg, deel door 24 en je weegt ieder stuk af op de juiste hoeveelheid, maar dat doe ik niet:)).

Bol de stukken deeg op en vorm langwerpige plakken deeg (eventueel met een deegroller), wat groter dan de knakworsten.
Schik op iedere plak deeg een knakworst ib ham en vouw het deeg zorgvuldig dicht.

Schik de gevormde broodjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeroerd ei.
Laat 20 minuten afgedekt rijzen.
Oven verwarmen op 210 graden.
Plaat in de hete oven voor 12 tot 15 minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.