Doorgaan naar hoofdcontent

Mango-kwarktaart



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Dit recept werd op deze website geplaatst (9 april 2012) en herzien op 6 maart 2021.


Ingrediënten
500 gram mangopuree
500 gram magere kwark
250 ml slagroom
200 gram suiker
14 blaadjes gelatine (23 gram)
Sap van 1 ½  citroen
200 gram Petit beurre (of mariabiscuitjes)
100 gram boter

Bereiding
De bodem van een springvorm bedekken met een op maat geknipt stuk bakpapier.
De ring van de springvorm lichtjes oliën met een neutrale olie (zonnebloemolie of arachideolie)
De koekjes met de boter en 20 gram suiker heel fijn malen in de keukenmachine. Voldoende malen zodat de boter goed gemengd is met het koekkruim.
Het koekjeskruim op de bodem van de springvorm storten en en goed aandrukken met bijvoorbeeld een pureestamper.
De springvorm in de koelkast plaatsen zodat de taartbodem hard kan worden.
Gelatineblaadjes weken in koud water (minsten 5 minuten maar liever 15 minuten)
Van de mangopuree 50 gram afnemen om later de kwarktaart mee af te werken.
450 gram mangopuree op een zacht vuurtje verhitten tot tegen het kookpunt.
Van het vuur weg 12 uitgeknepen gelatineblaadjes door de mangopuree roeren.
Laten afkoelen tot zo’n 40 graden (voelt iets warm aan) terwijl men regelmatig roert.
Slagroom opkloppen met de helft van de suiker.
Kwark mengen met de helft van de suiker en het citroensap.
Mangopuree door de kwark roeren.
De slagroom met een houten lepel of pannenlikker door het kwarkmengsel roeren.
Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Het beslag in de springvorm doen en in de koelkast 2 uur laten opstijven.
De rest van de mangopuree (50 gram) aanlengen met 3 eetlepels water en verwarmen tot tegen het kookpunt.
Van het vuur weg de 2 overgebleven gelatineblaadjes er door roeren en laten afkoelen tot 40 graden.
Deze gelei op de kwarktaart doen en goed draaien zodat een dun geleerlaagje gevormd wordt.

Opmerking:
Het  beste resultaat bekom je uiteraard met vers mango’s die je zelf pureert.
Een goed alternatief voor verse mango’s is te vinden bij de diepvries vruchtenpurees van Boiron ( duur en niet overal verkrijgbaar).
Een goedkoper en goed aanvaardbaar alternatief is de mango puree van Philippine Brand (natural fruit pulp unsweetened) die ik kocht in een Aziatische supermarkt (Amazing Oriental)





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.