Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Dit recept werd op deze website geplaatst (9 april 2012) en herzien op 6 maart 2021.
Ingrediënten
500 gram
mangopuree
500 gram
magere kwark
250 ml
slagroom
200 gram
suiker
14 blaadjes
gelatine (23 gram)
Sap van 1
½ citroen
200 gram
Petit beurre (of mariabiscuitjes)
100 gram
boter
Bereiding
De bodem van
een springvorm bedekken met een op maat geknipt stuk bakpapier.
De ring van
de springvorm lichtjes oliën met een neutrale olie (zonnebloemolie of
arachideolie)
De koekjes
met de boter en 20 gram suiker heel fijn malen in de keukenmachine. Voldoende
malen zodat de boter goed gemengd is met het koekkruim.
Het
koekjeskruim op de bodem van de springvorm storten en en goed aandrukken met
bijvoorbeeld een pureestamper.
De
springvorm in de koelkast plaatsen zodat de taartbodem hard kan worden.
Gelatineblaadjes
weken in koud water (minsten 5 minuten maar liever 15 minuten)
Van de
mangopuree 50 gram afnemen om later de kwarktaart mee af te werken.
450 gram
mangopuree op een zacht vuurtje verhitten tot tegen het kookpunt.
Van het
vuur weg 12 uitgeknepen gelatineblaadjes door de mangopuree roeren.
Laten
afkoelen tot zo’n 40 graden (voelt iets warm aan) terwijl men regelmatig roert.
Slagroom
opkloppen met de helft van de suiker.
Kwark
mengen met de helft van de suiker en het citroensap.
Mangopuree
door de kwark roeren.
De slagroom
met een houten lepel of pannenlikker door het kwarkmengsel roeren.
Zorg ervoor
dat alles goed gemengd is.
Het beslag
in de springvorm doen en in de koelkast 2 uur laten opstijven.
De rest van
de mangopuree (50 gram) aanlengen met 3 eetlepels water en verwarmen tot tegen
het kookpunt.
Van het
vuur weg de 2 overgebleven gelatineblaadjes er door roeren en laten afkoelen
tot 40 graden.
Deze gelei
op de kwarktaart doen en goed draaien zodat een dun geleerlaagje gevormd wordt.
Opmerking:
Het beste resultaat bekom je uiteraard met vers
mango’s die je zelf pureert.
Een goed
alternatief voor verse mango’s is te vinden bij de diepvries vruchtenpurees van
Boiron ( duur en niet overal
verkrijgbaar).
Een
goedkoper en goed aanvaardbaar alternatief is de mango puree van Philippine Brand (natural fruit pulp
unsweetened) die ik
kocht in een Aziatische supermarkt (Amazing Oriental)
Reacties