Bospeen en sperziebonen

 

Bospeen en sperziebonen

Ingrediënten:

Bospeen

sperziebonen

boter

zout, peper

citroensap

suiker

peterselie


Bereiding:

Sperziebonen 1 minuut stomen in de Crockpot Express. Anders: 10 minuten stomen in een klassieke stoomkoker of 7 à 8 minuten in licht gezouten water koken.

Direct afspoelen onder koud stromend water = om garingsproces te stoppen en de mooie groene kleur te behouden.

Wortelen dun schillen en in plakken snijden (ongeveer 0,5 cm).

Wortelen met een klontje boter, citroensap, een klein schepje suiker, zout en peper en een bodempje water smoren.

Als de worteplakjes half gaar zijn, de sperziebonen toevoegen en verder regelmatig omscheppend gaar smoren tot het meeste vocht verdampt is.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.


Bospeen en sperziebonen


Reacties