Ingrediënten:
Kippendijfilets
zout en peper
korianderzaadjes
arachideolie
wortel
bosui
rode paprika
rode peper
knoflook
Thaise vissaus
sojasaus
gembersiroop
gedroogde abrikozen
cashewnoten
verse koriander
sesamolie
indien nodig wat bindmiddel
Bereiding:
Bosui verdelen in het groene en witte gedeelte en beiden in stukken snijden van ongeveer 2 cm.
Houd de groene stukjes bosui apart.
Wortel en paprika in niet te dikke reepjes snijden.
Knoflook en rode peper versnipperen.
Korianderzaadjes in de vijzel grof malen.
Kippendijfilets in twee of drie stukken snijden, kruiden met zout, peper en koriander en aanbraden in hete olie.
Gedroogde abrikozen in reepjes snijden.
Voeg de cashewnoten toe en kleur ze even mee.
Paprika, wortel, abrikozen en het wit van de bosui toevoegen en even mee laten suddderen.
Rode peper, knoflook, een scheutje vissaus, een scheutje sojasaus, een lepeltje gembersiroop en wat water toevoegen en onder deksel 10 minute zachtjes laten sudderen.
Verse koriander fijn snijden.
Het gerecht op smaak brengen en indien nodig licht binden.
Voeg op het laatste de een scheutje sesamolie, de groene stukjes bosui en de verse koriander toe en laat nog even verhitten.
Dien op met een rijstbereiding naar keuze.
Reacties