Doorgaan naar hoofdcontent

Thaïse kip met cashewnoten

 

Thaïse kip met cashewnoten

Ingrediënten:

Kippendijfilets

zout en peper

korianderzaadjes

arachideolie

wortel

bosui

rode paprika

rode peper

knoflook

Thaise vissaus

sojasaus

gembersiroop

gedroogde abrikozen

cashewnoten

verse koriander

sesamolie

indien nodig wat bindmiddel


Bereiding:

Bosui verdelen in het groene en witte gedeelte en beiden in stukken snijden van ongeveer 2 cm.

Houd de groene stukjes bosui apart.

Wortel en paprika in niet te dikke reepjes snijden.

Knoflook en rode peper versnipperen.

Korianderzaadjes in de vijzel grof malen.

Kippendijfilets in twee of drie stukken snijden, kruiden met zout, peper en koriander en aanbraden in hete olie.

Gedroogde abrikozen in reepjes snijden.

Voeg de cashewnoten toe en kleur ze even mee.

Paprika, wortel, abrikozen en het wit van de bosui toevoegen en even mee laten suddderen.

Rode peper, knoflook, een scheutje vissaus, een scheutje sojasaus, een lepeltje gembersiroop en wat water toevoegen en onder deksel 10 minute zachtjes laten sudderen.

Verse koriander fijn snijden.

Het gerecht op smaak brengen en indien nodig licht binden.

Voeg op het laatste de een scheutje sesamolie, de groene stukjes bosui en de verse koriander toe en laat nog even verhitten.


Dien op met een rijstbereiding naar keuze.


Thaïse kip met cashewnoten


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.