Doorgaan naar hoofdcontent

Goulash en aardappelpuree

 

Goulash (bereid in de Crockpot Express) en aardappelpuree


Ingrediënten:

Riblappen

ui

wortel

boter

paprikapoeder

zout en peper

laurier

rode paprika

spitskool

kalfsfond (Maggi)

tomatenpuree

bindmiddel (ik gebruik Roux bruin van het merk Maïzena)

peterselie

Aardappelpuree (zie recept)


Bereiding:

Riblappen in niet te kleine stukken snijden, droogdeppen met keukenpapier en kruiden met zout en peper.

Crockpot Express op stand "brown/ sauté" zetten en even wachten tot deze op temperatuur is.

Ui en wortel grof snijden.

Het vlees in de hete boter bakken/ kleuren.

Ui en wortel toevoegen en enkele minuten mee bakken/kleuren, regelmatig omscheppen.

Paprikapoeder toevoegen en goed doorroeren.

Fond, laurier en tomatenpuree toevoegen en tot het kookpunt brengen.

Het programma afbreken, keksel en ventiel sluiten en programma "stew meat" 45 minuten.

Na 45 minuten 10 minuten laten rusten alvorens het ventiel te openen.

Intussen de paprika en spitskool in reepjes snijden.

Groenten en bindmiddel aan de bereiding toevoegen, alles goed doorroeren en opnieuw deksel en ventiel sluiten.

Programma "Manuel - low pressure" aanzetten voor 15 minuten.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.


Goulash (bereid in de Crockpot Express) eb aardappelpuree


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.