Ingrediënten:
Riblappen
ui
wortel
boter
paprikapoeder
zout en peper
laurier
rode paprika
spitskool
kalfsfond (Maggi)
tomatenpuree
bindmiddel (ik gebruik Roux bruin van het merk Maïzena)
peterselie
Bereiding:
Riblappen in niet te kleine stukken snijden, droogdeppen met keukenpapier en kruiden met zout en peper.
Crockpot Express op stand "brown/ sauté" zetten en even wachten tot deze op temperatuur is.
Ui en wortel grof snijden.
Het vlees in de hete boter bakken/ kleuren.
Ui en wortel toevoegen en enkele minuten mee bakken/kleuren, regelmatig omscheppen.
Paprikapoeder toevoegen en goed doorroeren.
Fond, laurier en tomatenpuree toevoegen en tot het kookpunt brengen.
Het programma afbreken, keksel en ventiel sluiten en programma "stew meat" 45 minuten.
Na 45 minuten 10 minuten laten rusten alvorens het ventiel te openen.
Intussen de paprika en spitskool in reepjes snijden.
Groenten en bindmiddel aan de bereiding toevoegen, alles goed doorroeren en opnieuw deksel en ventiel sluiten.
Programma "Manuel - low pressure" aanzetten voor 15 minuten.
Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.
Reacties