Ingrediënten:
Kippenbouten
olijfolie
boter
zout en peper
ui
wortel
bleekselderij
knoflook
rode peper
koriander (poeder)
kaneel (poeder)
steranijs
laurier
basmatirijst
courgette
rode paprika
passata van tomaten (Mutti - polpa)
Kippenbouillon
peterselie
Bereiding:
Ui, wortel, bleekselderij, knoflook en rode peper fijhakken (ik gebruik daarvoor de Tefal 5 second chopper).
Kippenbouten over het gewricht doormidden snijden, goed kruiden met zout en peper en in de braadpan aan beide zijden kleuren in hete boter en olijfolie.
Haal de kippenbouten uit de braadpan, zet opzij.
Doe de fijngehakte groenten met de rijst in de hete braadboter, voeg koriander, kaneel, laurier en steranijs toe en roerbak dit even zodat alle ingrediënten door het hete braadvet zijn gehaald.
Voeg tomatenpulp en bouillon toe tot alles net onder staat en breng tot het kookpunt.
Intussen de courgette en rode paprika in niet te kleine stukken snijden.
Roer de courgette en paprika door de rijst en leg daar op de stukken kippenbout.
Laat onder deksel 20 minuten zachtjes sudderen.
Roer regelmatig over de bodem en voeg bouillon toe indien nodig.
Gebruik indien nodig, wanneer u op gas kookt een sudderplaatje om het gerecht langzaam te bereiden.
Peterselie fijnhakken.
Wanneer de kippenbouten en de rijst gaar zijn roer je er de peterselie door en breng op smaak.
De 5 second chopper van Tefal waarmee de groenten, knoflook en rode peper voor dit gerecht zijn fijn gehakt.
De Trattoria braadpan van Tefal waarin dit eenpansgerecht is bereid.
Reacties