Kip en rijst met specerijen, courgette en paprika

 

Kip en rijst met specerijen, courgette en paprika

Ingrediënten:

Kippenbouten

olijfolie

boter

zout en peper

ui

wortel

bleekselderij

knoflook

rode peper

koriander (poeder)

kaneel (poeder)

steranijs

laurier

basmatirijst

courgette

rode paprika

passata van tomaten (Mutti - polpa)

Kippenbouillon

peterselie


Bereiding:

Ui, wortel, bleekselderij, knoflook en rode peper fijhakken (ik gebruik daarvoor de Tefal 5 second chopper).

Kippenbouten over het gewricht doormidden snijden, goed kruiden met zout en peper en in de braadpan aan beide zijden kleuren in hete boter en olijfolie.

Haal de kippenbouten uit de braadpan, zet opzij.

Doe de fijngehakte groenten met de rijst in de hete braadboter, voeg koriander, kaneel, laurier en steranijs toe en roerbak dit even zodat alle ingrediënten door het hete braadvet zijn gehaald.

Voeg tomatenpulp en bouillon toe tot alles net onder staat en breng tot het kookpunt.

Intussen de courgette en rode paprika in niet te kleine stukken snijden.

Roer de courgette en paprika door de rijst en leg daar op de stukken kippenbout.

Laat onder deksel 20 minuten zachtjes sudderen.

Roer regelmatig over de bodem en voeg bouillon toe indien nodig.

Gebruik indien nodig, wanneer u op gas kookt een sudderplaatje om het gerecht langzaam te bereiden.

Peterselie fijnhakken.

Wanneer de kippenbouten en de rijst gaar zijn roer je er de peterselie door en breng op smaak.


De 5 second chopper van Tefal

De 5 second chopper van Tefal waarmee de groenten, knoflook en rode peper voor dit gerecht zijn fijn gehakt.


De 5 second chopper van Tefal

De Trattoria braadpan van Tefal waarin dit eenpansgerecht is bereid.


Kip en rijst met specerijen, courgette en paprika


Reacties