Doorgaan naar hoofdcontent

Kip en rijst met specerijen, courgette en paprika

 

Kip en rijst met specerijen, courgette en paprika

Ingrediënten:

Kippenbouten

olijfolie

boter

zout en peper

ui

wortel

bleekselderij

knoflook

rode peper

koriander (poeder)

kaneel (poeder)

steranijs

laurier

basmatirijst

courgette

rode paprika

passata van tomaten (Mutti - polpa)

Kippenbouillon

peterselie


Bereiding:

Ui, wortel, bleekselderij, knoflook en rode peper fijhakken (ik gebruik daarvoor de Tefal 5 second chopper).

Kippenbouten over het gewricht doormidden snijden, goed kruiden met zout en peper en in de braadpan aan beide zijden kleuren in hete boter en olijfolie.

Haal de kippenbouten uit de braadpan, zet opzij.

Doe de fijngehakte groenten met de rijst in de hete braadboter, voeg koriander, kaneel, laurier en steranijs toe en roerbak dit even zodat alle ingrediënten door het hete braadvet zijn gehaald.

Voeg tomatenpulp en bouillon toe tot alles net onder staat en breng tot het kookpunt.

Intussen de courgette en rode paprika in niet te kleine stukken snijden.

Roer de courgette en paprika door de rijst en leg daar op de stukken kippenbout.

Laat onder deksel 20 minuten zachtjes sudderen.

Roer regelmatig over de bodem en voeg bouillon toe indien nodig.

Gebruik indien nodig, wanneer u op gas kookt een sudderplaatje om het gerecht langzaam te bereiden.

Peterselie fijnhakken.

Wanneer de kippenbouten en de rijst gaar zijn roer je er de peterselie door en breng op smaak.


De 5 second chopper van Tefal

De 5 second chopper van Tefal waarmee de groenten, knoflook en rode peper voor dit gerecht zijn fijn gehakt.


De 5 second chopper van Tefal

De Trattoria braadpan van Tefal waarin dit eenpansgerecht is bereid.


Kip en rijst met specerijen, courgette en paprika


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.