Vissoep met garnalen

 

Vissoep met garnalen


Ingrediënten:

prei

bleekselderij

wortel

pompoen

rode peper

boter

olijfolie

tomatenpuree

visbouillon (ik gebruikte het gezeefde kookvocht van de mosselen die ik de vorige dag had bereid).

Noordzeegarnalen

koolvis (diepvries)

room

peterselie


Bereiding:

Groenten en rode peper schoonmaken, klein snijden en aanstoven in hete boter en olijfolie. 

Tomatenpuree toevoegen en een minuutje mee verhitten.

Visbouillon toevoegen en een half uurtje zachjes laten koken onder deksel.

Vis in niet te kleine blokjes snijden.

Peterselie fijnhakken.

De soep met een staafmixer fijnmaken en op smaak brengen.

Voeg vis toe en laat 10 minuten op een zacht vuurtje staan (houd net onder het kookpunt)

Voor het serveren voeg je de garnalen toe  en werk af met room en gehakte peterselie.


Als je deze soep als aparte gang van het menu serveert dan gebruik je een betrekkelijk kleine hoeveelheid vis en garnalen als garnituur. Indien het als maaltijdsoep gebruikt⅓  wordt met bijvoorbeeld stokbrood, dan gebruik je een ruimere hoeveelheid vis en garnalen.

Deze soep bereid met het kookvocht van mosselen zoals ik hier heb gedaan (mosselen stonden de vorige dag op het menu) geeft een prima resultaat.


Vissoep met garnalen


Reacties