Doorgaan naar hoofdcontent

Vissoep met garnalen

 

Vissoep met garnalen


Ingrediënten:

prei

bleekselderij

wortel

pompoen

rode peper

boter

olijfolie

tomatenpuree

visbouillon (ik gebruikte het gezeefde kookvocht van de mosselen die ik de vorige dag had bereid).

Noordzeegarnalen

koolvis (diepvries)

room

peterselie


Bereiding:

Groenten en rode peper schoonmaken, klein snijden en aanstoven in hete boter en olijfolie. 

Tomatenpuree toevoegen en een minuutje mee verhitten.

Visbouillon toevoegen en een half uurtje zachjes laten koken onder deksel.

Vis in niet te kleine blokjes snijden.

Peterselie fijnhakken.

De soep met een staafmixer fijnmaken en op smaak brengen.

Voeg vis toe en laat 10 minuten op een zacht vuurtje staan (houd net onder het kookpunt)

Voor het serveren voeg je de garnalen toe  en werk af met room en gehakte peterselie.


Als je deze soep als aparte gang van het menu serveert dan gebruik je een betrekkelijk kleine hoeveelheid vis en garnalen als garnituur. Indien het als maaltijdsoep gebruikt⅓  wordt met bijvoorbeeld stokbrood, dan gebruik je een ruimere hoeveelheid vis en garnalen.

Deze soep bereid met het kookvocht van mosselen zoals ik hier heb gedaan (mosselen stonden de vorige dag op het menu) geeft een prima resultaat.


Vissoep met garnalen


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.