Doorgaan naar hoofdcontent

Sliptong met in de oven gebakken aardappelen en boerenkool

 

Sliptong met in de oven gebakken aardappelen en boerenkool

Ingrediënten:

sliptong

zout en peper

bloem

boter

olojfolie

vastkokende aardappelen

boerenkool (paarse)

Tartaarsaus (Devos Lemmens)


Bereiding:

Aardappelen schillen, in plakjes snijden, wassen en droogdeppen.

Bladeren van de boerenkool afsnijden van het harde stengelgedeelte, wassen, drogen en in fijne reepjes snijden.

Aardappelschijfjes mengen met wat olijfolie, zout en peper en in een ovenschaal plaatsen in een oven op 200 graden.

na 12 minuten de aardappelschijfejes omscheppen en boerenkool toevoegen. Goed mengen en terug in de oven plaatsen voor 10 minuten. Omscheppen en weer 10 minuten in de oven plaatsen.

Bloem mengen met zout en peper.

Sliptongetjes droogdeppen met keukenpapier en door de gekruide bloem halen.

Bakken aan beide zijden in hete olijfolie + boter.

Dien op met wat tartaarsaus.


Sliptong bakken

aardappelen met boerenkool in de oven

Sliptong met in de oven gebakken aardappelen en boerenkool


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.