Ingrediënten:
sliptong
zout en peper
bloem
boter
olojfolie
vastkokende aardappelen
boerenkool (paarse)
Tartaarsaus (Devos Lemmens)
Bereiding:
Aardappelen schillen, in plakjes snijden, wassen en droogdeppen.
Bladeren van de boerenkool afsnijden van het harde stengelgedeelte, wassen, drogen en in fijne reepjes snijden.
Aardappelschijfjes mengen met wat olijfolie, zout en peper en in een ovenschaal plaatsen in een oven op 200 graden.
na 12 minuten de aardappelschijfejes omscheppen en boerenkool toevoegen. Goed mengen en terug in de oven plaatsen voor 10 minuten. Omscheppen en weer 10 minuten in de oven plaatsen.
Bloem mengen met zout en peper.
Sliptongetjes droogdeppen met keukenpapier en door de gekruide bloem halen.
Bakken aan beide zijden in hete olijfolie + boter.
Dien op met wat tartaarsaus.
Reacties