Sliptong met in de oven gebakken aardappelen en boerenkool

 

Sliptong met in de oven gebakken aardappelen en boerenkool

Ingrediënten:

sliptong

zout en peper

bloem

boter

olojfolie

vastkokende aardappelen

boerenkool (paarse)

Tartaarsaus (Devos Lemmens)


Bereiding:

Aardappelen schillen, in plakjes snijden, wassen en droogdeppen.

Bladeren van de boerenkool afsnijden van het harde stengelgedeelte, wassen, drogen en in fijne reepjes snijden.

Aardappelschijfjes mengen met wat olijfolie, zout en peper en in een ovenschaal plaatsen in een oven op 200 graden.

na 12 minuten de aardappelschijfejes omscheppen en boerenkool toevoegen. Goed mengen en terug in de oven plaatsen voor 10 minuten. Omscheppen en weer 10 minuten in de oven plaatsen.

Bloem mengen met zout en peper.

Sliptongetjes droogdeppen met keukenpapier en door de gekruide bloem halen.

Bakken aan beide zijden in hete olijfolie + boter.

Dien op met wat tartaarsaus.


Sliptong bakken

aardappelen met boerenkool in de oven

Sliptong met in de oven gebakken aardappelen en boerenkool


Reacties