Ingrediënten:
Procureurlapjes (halskarbonades)
boter
zout, peper en nootmuskaat
uien
vleesbouillon
laurier
kalfsfond van Maggi
Bereiding:
Uien in kleine stukken snijden.
Procureurlapjes kruiden en aan beide zijden bakken/ kleuren in hete boter (Brown). Doe dit per twee, max drie stuks om te vermijden dat de pan te veel afkoelt en het vlees gaat sudderen i.p.v. bakken/ kleuren.
Haal de procureurlapjes uit de pan en houd ze even apart.
In de braadboter de uien bakken/ kleuren.
Voeg het vlees terug toe, met laurier en bouillon, net genoeg bouillon om het vlees te kunnen stoven.
Sluit deksel en ventiel en activeer de functie "simmer" = 15 minuten + opwarmtijd.
Na de bereidingstijd gaat het apparaat automatisch over op warmhoud functie. Laat dat zo gedurende 5 à 10 minuten en laat dan de stoom ontsnappen via het ventiel.
Haal het vlees uit de pan en breng het stoofvocht aan de kook via de functie "DIY 5" en voeg de kalfsfond al roerend met een garde toe om meer smaak te geven en te binden. Breng op smaak en voeg de procureurlapjes toe om alles nog eens goed te verhitten.
Reacties