Doorgaan naar hoofdcontent

Procureurlapjes (karbonades)bereid in Tefal multicooker

 

Procureurlapjes (karbonades)bereid in Tefal multicooker

Ingrediënten:

Procureurlapjes (halskarbonades)

boter

zout, peper en nootmuskaat

uien

vleesbouillon

laurier

kalfsfond van Maggi


Bereiding:

Uien in kleine stukken snijden.

Procureurlapjes kruiden en aan beide zijden bakken/ kleuren in hete boter (Brown). Doe dit per twee, max drie stuks om te vermijden dat de pan te veel afkoelt en het vlees gaat sudderen i.p.v. bakken/ kleuren.

Haal de procureurlapjes uit de pan en houd ze even apart.

In de braadboter de uien bakken/ kleuren.

Voeg het vlees terug toe, met laurier en bouillon, net genoeg bouillon om het vlees te kunnen stoven.

Sluit deksel en ventiel en activeer de functie "simmer" = 15 minuten + opwarmtijd.

Na de bereidingstijd gaat het apparaat automatisch over op warmhoud functie. Laat dat zo gedurende 5 à 10 minuten en laat dan de stoom ontsnappen via het ventiel.

Haal het vlees uit de pan en breng het stoofvocht aan de kook via de functie "DIY 5" en voeg de kalfsfond al roerend met een garde toe om meer smaak te geven en te binden. Breng op smaak en voeg de procureurlapjes toe om alles nog eens goed te verhitten.


Procureurlapjes (karbonades)bereid in Tefal multicooker


Tefal multicooker


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.