Kabeljauwfilet Florentine

 

Kabeljauw Florentine



Ingrediënten:

Kabeljauwfilet

boter

zout, peper, nootmuskaat

bosui

spinazie

olijfolie

kruimige aardappelen

ricotta

room

ei

geraspte kaas


Bereiding:

Aardappelen gaar stomen en pletten.

Spinazie roerbakken in hete olijfolie.

Ricotta met wat (kook)room, ei, zout, peper en nootmuskaat goed losroeren met een garde.

Ovenschaal inboteren.

Meng de geplette aardappelen losjes met de geroerbakte spinazie en doe in de ovenschaal.

Schenk daarover het ricottamengsel.

Kabeljauwfilets droogdeppen, kruiden en op de andere ingrediënten in de ovenschaal schikken.

Beleg de kabeljauwfilets met enkele klontjes boter en doe er wat geraspte kaas overheen.

Plaats in de oven op 200 graden gedurende 15 à 20 minuten.


Receptfiche kabelauw Florentine




Reacties