Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Tiramisu

Tiramisu Ingrediënten (voor 6 personen) 300 gram mascarpone 70 gram suiker 3 eieren 0,5 dl sterke koffie 0,5 dl Amaretto 150 gram maderakoekjes 100 gram chocoladeschilfers. Bereiding Mascarpone met suiker en eidooiers losroeren. Eiwitten tot een stevige schuim opkloppen. De bodem van een rechthoekige schaal beleggen met de maderakoekjes en overgieten met koffie-amaretto. Eiwitschuim onder de mascarpone roeren en dit mengsel op de koekjes laag uitstrijken. In de koelkast minstens 3 uur laten opstijven. Overstrooien met chocoladeschilfers.

Hoorntjes van rauwe ham met guacamole

Hoorntjes van rauwe ham met guacamole Ingrediënten (voor 4 personen) 4 mooie plakjes rauwe ham 3 avocado's 1 limoen 4 blaadjes eikenbladsla 2 tamarillo's 1 rood chilipepertje 1 ui 1 tomaat 1 citroen 2 blaadjes verse koriander zout en peper Bereiding Alle groenten wassen en schoonmaken.. 2 avocado's doormidden snijden tot op de pit, deze verwijderen en vruchtvlees met een lepel uithalen. Het vruchtvlees van de 1 avocado's fijnmaken met een vork of in een keukenmachine, mengen met citroensap. Pepertje van zaadlijst en zaadjes ontdoen en in zeer fijne brunoise (piepkleine blokjes) snijden. Ui versnipperen. Korianderblaadjes fijnhakken. Tomaat van zaadjes ontdoen en in kleine blokjes snijden. Avocadopuree, chilipeper, zout, peper, tomaat, koriander mengen (= guacamole) Overblijvende avocado schillen, doormidden snijden om van de pit te ontdoen en in dunne plakjes snijden. Tamarillo's in dunnen plakjes snijden en samen met de plakjes avocado bespre...

Flan van kruidkoek

Flan van kruidkoek Ingrediënten (voor 4 personen) 200 gram kruidkoek (peperkoek of ontbijtkoek) 2 dl volle melk 3 eieren 10 gram boter 30 gram kristalsuiker 1 theelepel cacaopoeder 1 eetlepel poedersuiker Bereiding Oven voorverwarmen op 170 graden. Kruidkoek fijnmalen in keukenmachine. Melk aan de kook brengen. Eieren loskloppen met de suiker. Een ovenvaste schaal inboteren. Kruidkoek mengen met eieren en kokende melk en in schaal doen. Gedurende ongeveer 45 minuten in de oven plaatsen. Laten afkoelen (mag nog lauw zijn), uit de vorm halen en met behulp van een klein zeefje de cacaopoeder en de poedersuiker er over strooien.

Pangasiusfilet met gesmoorde groenten en witte botersaus

Pangasiusfilet op gesmoorde groenten met witte botersaus Ingrediënten (voor 4 personen) Voor het bakken van de visfilets: 4 flinke pangasiusfilets (170 gram per stuk) 50 gram bloem 30 gram boter 2 eetlepels zonnebloemolie zout en peper Voor de gesmoorde groenten: 150 gram wortel 2 tomaten 1 ui 1 courgette 200 gram champignons zout en cayennepeper 25 gram boter 1 eetlepel olijfolie Voor de witte botersaus: 1 sjalotje 150 ml droge witte wijn sap van 1 limoen 75 gram boter zout en cayennepeper Verder: 800 gram violetaardappelen (truffes de chine) Bereiding Begin met de gesmoorde groenten. De groenten schoonmaken en wassen. Ui versnipperen. Wortelen, courgette en champignons in kleine blokjes snijden. Tomaten pellen, zaadlijsten verwijderen en eveneens in kleine blokjes snijden. Ui en wortel in de hete boter en olie onder deksel 5 minuten laten smoren (niet kleuren). Courgette, champignons en tomaten toevoegen en opnieuw laten smoren gedurende 10 minuten. Op smaak brengen met zout en ca...

Aardappel-wortelpuree met spekjes

Aardappel-wortelpuree met spekjes Ingrediënten (voor 4 personen) 600 gram kruimig kokende aardappelen 500 gram wortelen 200 gram licht gerookt spek in blokjes 20 gram boter 1 dl melk 0,5 dl koffieroom zout en peper 1 theelepel tijm nootmuskaat Bereiding Aardappelen en wortelen schillen en wassen; in licht gezouten water opzetten met tijm. 20 minuten zachtjes laten koken. Spekblokjes bakken. Aardappelen - wortelen afgieten en even opschudden op het vuur. Melk en koffieroom toevoegen en dit op een zacht vuur warm maken. Met een pureestamper fijnmaken. Spekblokjes (met braadvet) toevoegen en alles op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat

Aardappelen Saint-Flour

Aardappelen Saint-Flour Ingrediënten (voor 4 personen) 500 gram savooiekool (gewicht na schoonmaken) 600 gram aardappelen 50 gram boter zout, peper en nootmuskaat 1 teentje knoflook 2,5 dl bouillon 200 gram licht gerookt spek 2 eetlepels paneermeel Bereiding Spek in kleine blokjes snijden en zonder toevoeging van vetstof knapperig bakken op hoog vuur. Savooiekool schoonmaken en in fijne reepjes snijden. De helft van de boter verhitten en hierin de reepjes savooiekool aanfruiten en 10 minuten onder deksel laten smoren. Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 220 graden. Diepe ovenschaal inboteren. Savooiekool op de bodem van de ovenschaal leggen. Knoflook versnipperen en over de savooiekool strooien. De aardappelplakjes op de kool schikken. De hete bouillon hierover gieten. Zout, peper en nootmuskaat mengen en hiermee de aardappelen bestrooien. Het spek met braadvet op de aardappelen doen. De resterende boter in vlokjes op de oppervlakte van het gerecht ...

Konijnenrug met rozenbottelsaus

Konijnenrug met rozenbottelsaus Ingrediënten (voor 4 personen) 4 stuks konijnrug à 250 gram 70 gram boter 1 ui 50 ml droge witte wijn (1/2 wijnglas) 2 eetlepels rozenbotteljam 125 gram zure room 1 eetlepel allesbinder Zout en peper Bereiding Oven voorverwarmen op 190 graden. Konijnrug inwrijven met zout en peper en in hete boter op het vuur aankleuren. Het aangebraden konijn in braadslede in de oven plaatsen en gedurende ongeveer 20 minuten laten braden terwijl men regelmatig bedruipt met het braadvet. Ui versnipperen en de laatste 2 minuten van de braadtijd toevoegen aan het konijn. Konijn uit braadslede nemen en onder aluminiumfolie warm houden. De braadslede afblussen met witte wijn, even opkoken en de jus overdoen in een kleine pan. Op het vuur de rozenbotteljam toevoegen, alles goed doorroeren en lichtjes aan de kook brengen. Zure room toevoegen en eventueel wat bijbinden met allesbinder. De saus op smaak brengen en desgewenst door een zeef doen.