Tiramisu
Ingrediënten (voor 6 personen)
300 gram mascarpone
70 gram suiker
3 eieren
0,5 dl sterke koffie
0,5 dl Amaretto
150 gram maderakoekjes
100 gram chocoladeschilfers.
Bereiding
Mascarpone met suiker en eidooiers losroeren.
Eiwitten tot een stevige schuim opkloppen.
De bodem van een rechthoekige schaal beleggen met de maderakoekjes en overgieten met koffie-amaretto.
Eiwitschuim onder de mascarpone roeren en dit mengsel op de koekjes laag uitstrijken.
In de koelkast minstens 3 uur laten opstijven.
Overstrooien met chocoladeschilfers.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties