Aardappel-wortelpuree met spekjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram kruimig kokende aardappelen
500 gram wortelen
200 gram licht gerookt spek in blokjes
20 gram boter
1 dl melk
0,5 dl koffieroom
zout en peper
1 theelepel tijm
nootmuskaat
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram kruimig kokende aardappelen
500 gram wortelen
200 gram licht gerookt spek in blokjes
20 gram boter
1 dl melk
0,5 dl koffieroom
zout en peper
1 theelepel tijm
nootmuskaat
Bereiding
Aardappelen en wortelen schillen en wassen; in licht gezouten water opzetten met tijm.
20 minuten zachtjes laten koken.
Spekblokjes bakken.
Aardappelen - wortelen afgieten en even opschudden op het vuur.
Melk en koffieroom toevoegen en dit op een zacht vuur warm maken.
Met een pureestamper fijnmaken.
Spekblokjes (met braadvet) toevoegen en alles op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
Reacties