Doorgaan naar hoofdcontent

Konijnenrug met rozenbottelsaus

Konijnenrug met rozenbottelsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks konijnrug à 250 gram
70 gram boter
1 ui
50 ml droge witte wijn (1/2 wijnglas)
2 eetlepels rozenbotteljam
125 gram zure room
1 eetlepel allesbinder
Zout en peper

Bereiding
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Konijnrug inwrijven met zout en peper en in hete boter op het vuur aankleuren.
Het aangebraden konijn in braadslede in de oven plaatsen en gedurende ongeveer 20 minuten laten braden terwijl men regelmatig bedruipt met het braadvet.
Ui versnipperen en de laatste 2 minuten van de braadtijd toevoegen aan het konijn.
Konijn uit braadslede nemen en onder aluminiumfolie warm houden.
De braadslede afblussen met witte wijn, even opkoken en de jus overdoen in een kleine pan.
Op het vuur de rozenbotteljam toevoegen, alles goed doorroeren en lichtjes aan de kook brengen.
Zure room toevoegen en eventueel wat bijbinden met allesbinder.
De saus op smaak brengen en desgewenst door een zeef doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.