Konijnenrug met rozenbottelsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks konijnrug à 250 gram
70 gram boter
1 ui
50 ml droge witte wijn (1/2 wijnglas)
2 eetlepels rozenbotteljam
125 gram zure room
1 eetlepel allesbinder
Zout en peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Konijnrug inwrijven met zout en peper en in hete boter op het vuur aankleuren.
Het aangebraden konijn in braadslede in de oven plaatsen en gedurende ongeveer 20 minuten laten braden terwijl men regelmatig bedruipt met het braadvet.
Ui versnipperen en de laatste 2 minuten van de braadtijd toevoegen aan het konijn.
Konijn uit braadslede nemen en onder aluminiumfolie warm houden.
De braadslede afblussen met witte wijn, even opkoken en de jus overdoen in een kleine pan.
Op het vuur de rozenbotteljam toevoegen, alles goed doorroeren en lichtjes aan de kook brengen.
Zure room toevoegen en eventueel wat bijbinden met allesbinder.
De saus op smaak brengen en desgewenst door een zeef doen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stuks konijnrug à 250 gram
70 gram boter
1 ui
50 ml droge witte wijn (1/2 wijnglas)
2 eetlepels rozenbotteljam
125 gram zure room
1 eetlepel allesbinder
Zout en peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Konijnrug inwrijven met zout en peper en in hete boter op het vuur aankleuren.
Het aangebraden konijn in braadslede in de oven plaatsen en gedurende ongeveer 20 minuten laten braden terwijl men regelmatig bedruipt met het braadvet.
Ui versnipperen en de laatste 2 minuten van de braadtijd toevoegen aan het konijn.
Konijn uit braadslede nemen en onder aluminiumfolie warm houden.
De braadslede afblussen met witte wijn, even opkoken en de jus overdoen in een kleine pan.
Op het vuur de rozenbotteljam toevoegen, alles goed doorroeren en lichtjes aan de kook brengen.
Zure room toevoegen en eventueel wat bijbinden met allesbinder.
De saus op smaak brengen en desgewenst door een zeef doen.
Reacties