Aardappelen Saint-Flour

Aardappelen Saint-Flour
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram savooiekool (gewicht na schoonmaken)
600 gram aardappelen
50 gram boter
zout, peper en nootmuskaat
1 teentje knoflook
2,5 dl bouillon
200 gram licht gerookt spek
2 eetlepels paneermeel

Bereiding
Spek in kleine blokjes snijden en zonder toevoeging van vetstof knapperig bakken op hoog vuur.
Savooiekool schoonmaken en in fijne reepjes snijden.
De helft van de boter verhitten en hierin de reepjes savooiekool aanfruiten en 10 minuten onder deksel laten smoren.
Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Diepe ovenschaal inboteren.
Savooiekool op de bodem van de ovenschaal leggen.
Knoflook versnipperen en over de savooiekool strooien.
De aardappelplakjes op de kool schikken.
De hete bouillon hierover gieten.
Zout, peper en nootmuskaat mengen en hiermee de aardappelen bestrooien.
Het spek met braadvet op de aardappelen doen.
De resterende boter in vlokjes op de oppervlakte van het gerecht leggen en bestrooien met paneermeel.
Ongeveer 45 minuten in de oven plaatsen.

Reacties