Pangasiusfilet met gesmoorde groenten en witte botersaus

Pangasiusfilet op gesmoorde groenten met witte botersaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het bakken van de visfilets:
4 flinke pangasiusfilets (170 gram per stuk)
50 gram bloem
30 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
zout en peper

Voor de gesmoorde groenten:
150 gram wortel
2 tomaten
1 ui
1 courgette
200 gram champignons
zout en cayennepeper
25 gram boter
1 eetlepel olijfolie

Voor de witte botersaus:
1 sjalotje
150 ml droge witte wijn
sap van 1 limoen
75 gram boter
zout en cayennepeper

Verder:
800 gram violetaardappelen (truffes de chine)

Bereiding
Begin met de gesmoorde groenten.
De groenten schoonmaken en wassen.
Ui versnipperen.
Wortelen, courgette en champignons in kleine blokjes snijden.
Tomaten pellen, zaadlijsten verwijderen en eveneens in kleine blokjes snijden.
Ui en wortel in de hete boter en olie onder deksel 5 minuten laten smoren (niet kleuren).
Courgette, champignons en tomaten toevoegen en opnieuw laten smoren gedurende 10 minuten.
Op smaak brengen met zout en cayennepeper.

Violetaardappelen:
De paarse aardappelen schillen, wassen, gelijkmatig snijden en 20 minuten in licht gezouten water koken of beter nog stomen.

De pangasiusfilets bakken:
Zout en peper mengen met de bloem.
De visfilets door de bloem halen.
Boter en olie verhitten en hierin de visfilets gelijkmatig bakken op een niet te hoog vuur. Baktijd is ongeveer 3 minuten per zijde.

De witte botersaus:
Sjalot versnipperen en met de witte wijn en limoensap laten inkoken tot 1/3 overblijft.
De ijskoude boter in kleine klontjes verdelen.
Van het vuur weg de klontjes boter door de vloeistof mengen door de pan rond te schudden.
Op smaak brengen met zout en cayennepeper.

Afwerking:
Schik de gesmoorde groenten op de verwarmde borden.
Leg daarop de gebakken visfilets.
Schik enkele violetaardappeltjes op de borden.
Geef de witte botersaus apart.


Reacties