Doorgaan naar hoofdcontent

Chipolataworst, hertoginnenaardappelen en Shanghai paksoi van de teppanyaki

 

Teppanyaki van chipolata en paksoi



Ingrediënten:

Chipolataworsten

vloeibare braadmargarine

Shanghai paksoi

kruimige aardappelen

boter

nootmuskaat

vleesbouillon

mosterd


Bereiding:

Voor de saus: vleesbouillon met een lepel mosterd aan de kook brengen en van het vuur weg binden met een klontje boter. Op smaak brengen.

Aardappelen gaar stomen of koken, even drogen door opschudden en pureren. Mengen met wat nootmuskaat en een klont boter.

Het bladgedeeelte van de paksoi afsnijden en even apart houden, het onderste gedeelte van de groente doormidden snijden.

De iets afgekoelde aardappelpuree in platte rondjes vormen.

Verhit de bakplaat en bak hierop de paksoi (zonder blad), de aardappelrondjes en de worsten. Gebruik de klok om de paksoi na het kleuren gaar te stomen.

Alles regelmatig omkeren en op het laatste moment de bladeren van de paksoi even mee onder de klok laten garen.





Receptfiche Teppanyaki van chipolata en paksoi






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.