Chipolataworst, hertoginnenaardappelen en Shanghai paksoi van de teppanyaki

 

Teppanyaki van chipolata en paksoi



Ingrediënten:

Chipolataworsten

vloeibare braadmargarine

Shanghai paksoi

kruimige aardappelen

boter

nootmuskaat

vleesbouillon

mosterd


Bereiding:

Voor de saus: vleesbouillon met een lepel mosterd aan de kook brengen en van het vuur weg binden met een klontje boter. Op smaak brengen.

Aardappelen gaar stomen of koken, even drogen door opschudden en pureren. Mengen met wat nootmuskaat en een klont boter.

Het bladgedeeelte van de paksoi afsnijden en even apart houden, het onderste gedeelte van de groente doormidden snijden.

De iets afgekoelde aardappelpuree in platte rondjes vormen.

Verhit de bakplaat en bak hierop de paksoi (zonder blad), de aardappelrondjes en de worsten. Gebruik de klok om de paksoi na het kleuren gaar te stomen.

Alles regelmatig omkeren en op het laatste moment de bladeren van de paksoi even mee onder de klok laten garen.





Receptfiche Teppanyaki van chipolata en paksoi






Reacties