Doorgaan naar hoofdcontent

Risotto met chipolata worstjes

 



Ingrediënten:

Risotto-rijst

olijfolie

sjalotten

knoflook

droge witte wijn

bouillon (2 tot 2,5 keer volume van de rijst)

laurier

rode paprika

groene paprika

courgette

zout en peper

geraspte oude kaas

chipolataworstjes


Bereiding:

Chipolataworstjes bakken en afgedekt opzij zetten.

Sjalotten en knoflook versnipperen, groenten in blokjes snijden.

Rijst met sjalotten in olie aanfruiten.

Groenten toevoegen, nog even laten fruiten.

Blussen met witte wijn, grotendeels laten verdampen.

Voeg de helft van de bouillon toe en laat zachtjes koken. Roer regelmatig om en voeg geleidelijk de rest van de bouillon, laurierblad en knoflook toe. Risotto is zacht en niet droog maar ook niet papperig. Roer op het laatst wat kaas door de bereiding.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.