Doorgaan naar hoofdcontent

Zalmfilet van teppanyaki met krielaardappeltjes, spitskool en champignons

 



Ingrediënten:

Zalmfilets

olie (zonnebloemolie, arachideolie, koolzaadolie, olijfolie, ...)

zout en peper

champignons

spitskool

krielaardappeltjes (voorgekookt)

mayonaise + zure room + kappertjes + augurkjes + peterselie + bieslook

teriyakisaus

sesamolie






Bereiding:

Maak een saus met de mayonaise, zure room en fijngemaakte andere ingrediënten.
Teriyakisaus in kleine kommetjes doen met enkele druppels sesamolie.
Spitskool in fijne reepjes snijden.
Steeltjes van de champignons snijden.
Bakplaat verhitten en goed inoliën.
Begin met het bakken van de aardappeltjes op de plaat en maak een plaatsje voor de chapignons en de spitskool. Al omscheppend alles goed bakken en garen. Ik verhit de teppanyaki op 3/4 van het maximum.
Bak als laatste de zalmfilets op de plaat.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.