Zalmfilet van teppanyaki met krielaardappeltjes, spitskool en champignons

 



Ingrediënten:

Zalmfilets

olie (zonnebloemolie, arachideolie, koolzaadolie, olijfolie, ...)

zout en peper

champignons

spitskool

krielaardappeltjes (voorgekookt)

mayonaise + zure room + kappertjes + augurkjes + peterselie + bieslook

teriyakisaus

sesamolie






Bereiding:

Maak een saus met de mayonaise, zure room en fijngemaakte andere ingrediënten.
Teriyakisaus in kleine kommetjes doen met enkele druppels sesamolie.
Spitskool in fijne reepjes snijden.
Steeltjes van de champignons snijden.
Bakplaat verhitten en goed inoliën.
Begin met het bakken van de aardappeltjes op de plaat en maak een plaatsje voor de chapignons en de spitskool. Al omscheppend alles goed bakken en garen. Ik verhit de teppanyaki op 3/4 van het maximum.
Bak als laatste de zalmfilets op de plaat.







Reacties