Steak bearnaise met gebakken krielaardappeltjes en gegrilde tomaat

 



Ingrediënten:

Biefstuk
zout en peper
vloeibare margarine

Dragon (gedroogd)
Witte wijnazijn
eidooiers
boter
zout
cayennepeper

Kleine trostomaten
sla

Bereiding:

Gedroogde dragon weken in wat witte wijnazijn.
Teppanyaki verhitten.
Tomaatjes en sla wassen.
Aardappeltjes mengen met een klein kneepje vloeibare margarine en in de airfryer bakken 190 graden, 15 minuten.
Bearnaisesaus bereiden: Eidooiers mengen met dragonazijn, water (gelijke hoeveelheden), zout en cayennepeper.
Op een zacht vuur goed kloppen tot een stevig schuim en er dan klontjes koude boter doorheen roeren tot de gewenste sausstructuur is bereikt. Op smaak brengen en warm houden op een matig verhit warmhoudplaatje. Toch nog regelamtig omroeren.
Tomaten op de licht ingevette teppanyaki leggen en bakken, regelmatig draaien.
Biefstukken kruiden en op de hete bakplaat aan beide zijden bakken.

Krielaardappeltjes (voorgegaard)






Reacties