Doorgaan naar hoofdcontent

Steak bearnaise met gebakken krielaardappeltjes en gegrilde tomaat

 



Ingrediënten:

Biefstuk
zout en peper
vloeibare margarine

Dragon (gedroogd)
Witte wijnazijn
eidooiers
boter
zout
cayennepeper

Kleine trostomaten
sla

Bereiding:

Gedroogde dragon weken in wat witte wijnazijn.
Teppanyaki verhitten.
Tomaatjes en sla wassen.
Aardappeltjes mengen met een klein kneepje vloeibare margarine en in de airfryer bakken 190 graden, 15 minuten.
Bearnaisesaus bereiden: Eidooiers mengen met dragonazijn, water (gelijke hoeveelheden), zout en cayennepeper.
Op een zacht vuur goed kloppen tot een stevig schuim en er dan klontjes koude boter doorheen roeren tot de gewenste sausstructuur is bereikt. Op smaak brengen en warm houden op een matig verhit warmhoudplaatje. Toch nog regelamtig omroeren.
Tomaten op de licht ingevette teppanyaki leggen en bakken, regelmatig draaien.
Biefstukken kruiden en op de hete bakplaat aan beide zijden bakken.

Krielaardappeltjes (voorgegaard)






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.