Doorgaan naar hoofdcontent

Flammkuche met rode ui en ansjovis

 


Ingrediënten:

200 gram bloem

100 gram fijn griesmeel (semola)

12 gram verse gist

180 gram water

4 gram zout

3 eetlepels olijfolie

40 gram crème fraîche

75 gram Boursin Cuisine

rode ui

ansjovisfilets


Bereiding:

Een stevig soepel deeg bereiden, 10 minuten kneden in de keukenmachine met deeghaak.

Oven met pizzasteen op 200 graden.

Deeg na een rijstijd (afgedekt) tot dubbel volume doorslaan en uitrollen tot 3 à 4 mm ronde vorm.

Crème fraîche en Boursin Cuisine goed mengen en daar het deeg mee bestrijken.

Rode ui in halve ringen snijden en goed verspreid beleggen op het de bovenlaag.

Ansjovisfilets fijnhakken en goed verspreid op het belegde deeg leggen.

Plaats in de hete oven tot mooi gebakken aan onder- en bovenzijde.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.