Doorgaan naar hoofdcontent

Linzenparé

 

Linzenpaté

Ingrediënten:

Linzen
groentebouillon
ui + kruidnagel
laurier

Ui
wortel
knoflook
gember (vers)
komijn
koriander (poeder)
paprika
cayennepeper
nootmuskaat
zout
boter

kwark (volle)
ei
geraspte kaas

 

Bereiding:

Linzen goed spoelen onder koud water en gaar koken in bouillon met ui, kruidnagel en laurier.

De gare linzen in een vergiet laten uitlekken, bouillon opvangen. ui, kruidnagel en laurier verwijderen.

Ui, wortel, knoflook en gember fijnhakken in keukenmachine.
Ui mengsel in hete boter aanstoven met de specerijen. Zorg dat al het vocht goed verdampt is en je een droge niet bruin gekleurde geurige uien-specerijen mengeling krijgt.
Pureer de gare linzen met de uienmengeling, ei en kwark. Breng op smaak en meng met geraspte kaas.

Doe deze linzenpaté in een ingeboterde bakblik met bakpapier en dek af met een vel pakpapier.
Plaats een uur in de oven op 160 graden.

Afkoelen.


Receptfiche linzenpaté


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.