Doorgaan naar hoofdcontent

Saltimbocca



Dit gerecht werd op deze weblog geplaatst op 16 maart 2008 en bijgewerkt op 27 september 2020

Saltimbocca `

Ingrediënten (voor 4 personen) 

4 kalfslapjes à 150 gram 

50 gram boter 

100 gram gedroogde ham

8 salieblaadjes (vers) 

zout en peper

bloem

Porto

Bruine basissaus

Bereiding 

De kalfslapjes met een scherp mes in de dikte insnijden zodat je ze open kunt vouwen.

Beleg ieder opengevouwen kalfslapje met een plakje ham en 2 blaadjes salie. 

Vouw de kalfslapjes dicht, bestrooi beide kanten met zout en peper en haal ze door de bloem.

Boter verhitten en de kalfslapjes hierin aan beide kanten ongeveer 3 minuten braden.

Vlees uit de pan halen en in aluminiumfolie wikkelen.

De pan met braadboter verhitten, afblussen met wat Porto en bruine basissaus toevoegen.

De saus even laten koken en van het vuur weg er een klontje boter doorheen schudden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.