Saltimbocca



Dit gerecht werd op deze weblog geplaatst op 16 maart 2008 en bijgewerkt op 27 september 2020

Saltimbocca `

Ingrediënten (voor 4 personen) 

4 kalfslapjes à 150 gram 

50 gram boter 

100 gram gedroogde ham

8 salieblaadjes (vers) 

zout en peper

bloem

Porto

Bruine basissaus

Bereiding 

De kalfslapjes met een scherp mes in de dikte insnijden zodat je ze open kunt vouwen.

Beleg ieder opengevouwen kalfslapje met een plakje ham en 2 blaadjes salie. 

Vouw de kalfslapjes dicht, bestrooi beide kanten met zout en peper en haal ze door de bloem.

Boter verhitten en de kalfslapjes hierin aan beide kanten ongeveer 3 minuten braden.

Vlees uit de pan halen en in aluminiumfolie wikkelen.

De pan met braadboter verhitten, afblussen met wat Porto en bruine basissaus toevoegen.

De saus even laten koken en van het vuur weg er een klontje boter doorheen schudden.

Reacties