Salade Lorient

 


Salade Lorient

Ingrediënten (4 porties voorgerecht)

2 aardappels (vastkokend)
200 gram sperziebonen
4 radijsjes
1 tomaat
1 kleine bloemkool
200 gram roze garnalen
200 gram mosselen in het zuur
1 kropsla
Sap van een halve citroen
3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Aardappels schillen, in gelijkvormige blokjes snijden en wassen.
De aardappelblokjes beetgaar koken en laten afkoelen.
Sperziebonen schoonmaken en wassen.
De sperziebonen in kokend licht gezouten water beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
Bloemkool wassen, in roosjes verdelen en in licht gezouten water beetgaar koken.
Ook de bloemkool uit het kookwater halen en laten afkoelen.
Kropsla schoonmaken en wassen.
Mosselen uit het vocht halen.
Een vinaigrette maken van olijfolie en citroensap.
Tomaat en radijsjes wassen, tomaat in 4 partjes snijden.
Op 4 bordjes kropslablaadjes leggen en daarop de groenten schikken.
Besprenkelen met de vinaigrette.
Mosselen en garnalen over de groenten verdelen.

Notities

Dit recept heb ik meer dan 20 jaar geleden op Smelweb geplaatst. De beginperiode dus. Ik ben daar niet zo lang gebleven en bepaalde ontwikkelingen daar bevielen me niet zo. Ik heb er, na die beginperiode nooit meer iets geplaatst. Maar nu is het tijd om terug te halen wat van mij is :)

Voedingswaarde per portie

calorieën: 204
Totaal vet: 12,3 g
Totaal koolhydraat: 4,4 g
Voedingsvezels: 3,5 g
Eiwit: 17,2 g
  


Reacties