Doorgaan naar hoofdcontent

Salade Lorient

 


Salade Lorient

Ingrediënten (4 porties voorgerecht)

2 aardappels (vastkokend)
200 gram sperziebonen
4 radijsjes
1 tomaat
1 kleine bloemkool
200 gram roze garnalen
200 gram mosselen in het zuur
1 kropsla
Sap van een halve citroen
3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Aardappels schillen, in gelijkvormige blokjes snijden en wassen.
De aardappelblokjes beetgaar koken en laten afkoelen.
Sperziebonen schoonmaken en wassen.
De sperziebonen in kokend licht gezouten water beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
Bloemkool wassen, in roosjes verdelen en in licht gezouten water beetgaar koken.
Ook de bloemkool uit het kookwater halen en laten afkoelen.
Kropsla schoonmaken en wassen.
Mosselen uit het vocht halen.
Een vinaigrette maken van olijfolie en citroensap.
Tomaat en radijsjes wassen, tomaat in 4 partjes snijden.
Op 4 bordjes kropslablaadjes leggen en daarop de groenten schikken.
Besprenkelen met de vinaigrette.
Mosselen en garnalen over de groenten verdelen.

Notities

Dit recept heb ik meer dan 20 jaar geleden op Smelweb geplaatst. De beginperiode dus. Ik ben daar niet zo lang gebleven en bepaalde ontwikkelingen daar bevielen me niet zo. Ik heb er, na die beginperiode nooit meer iets geplaatst. Maar nu is het tijd om terug te halen wat van mij is :)

Voedingswaarde per portie

calorieën: 204
Totaal vet: 12,3 g
Totaal koolhydraat: 4,4 g
Voedingsvezels: 3,5 g
Eiwit: 17,2 g
  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.