Stamppot(stoemp)
spitskool met braadworst en mosterdsaus
Ingrediënten:
Kruimige aardappel, spitskool, boter,
zout, peper, nootmuskaat, Boursin
cuisine, braadworst, bruine basissaus, mosterd, room.
Bereiding
• Aardappelen gaarkoken.
• Spitskool in fijne reepjes snijden
en stoven met boter, een klein beetje water, zout, peper en nootmuskaat.
• Aardappelen pureren.
• Mengen met de gestoofde spitskool
(zorg dat er niet teveel vocht bij is).
•
Enkele
eetlepels Boursin cuisine er door mengen en op smaak brengen
Braadworst – mosterdsaus
Bruine
basissaus verwarmen met wat room en mosterd. Braadworst aan beide zijden
voldoende inprikken met een vork en met een klein beetje braadboter zachtjes
bakken, liefst in een gietijzeren pan. Reken zeker 15 minuten op een zacht
vuurtje.
Reacties