Doorgaan naar hoofdcontent

Appelgebak



Appelgebak

Gerechten: Nagerecht, Snack
Categorieën: Gebak, oven

Ingrediënten

4 eieren
200 gram suiker
140 gram zelfrijzende bloem (of patentbloem + zakje bakpoeder)
3 appels (Elstar)
citroenrasp
boter
paneermeel
Poedersuiker

Bereiding

Springvorm of siliconen bakvorm inboteren en lichtjes bestrooien met wat paneermeel.
Appels schillen en iedere appel in 8 partjes snijden.
Eieren met de suiker goed losroeren tot een schuimige massa.
Bloem zeven en door de eiermassa spatelen.
Wat citroenrasp er doorheen roeren.
Doe het deeg in de bakvorm en schik de appelpartjes er netjes in.
In een voorverwarmde oven op 180 graden plaatsen gedurende 30 tot 40 minuten.
Iets laten afkoelen en dan uit fr vorm halen.
Eventueel bestrooien met wat poedersuiker.

Voedingswaarde

Hoeveelheid per portie = 1/8 gebak
calorieën: 223
Totaal vet: 2,6 gram
Totaal koolhydraat: 43,6 gram
Voedingsvezels: 1,7 gram
Eiwit: 5,5 gram




Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.