Appelgebak
Gerechten: Nagerecht, Snack
Categorieën: Gebak, oven |
Ingrediënten
4 eieren
200 gram suiker
140 gram zelfrijzende bloem (of patentbloem + zakje bakpoeder)
3 appels (Elstar)
citroenrasp
boter
paneermeel
Poedersuiker
200 gram suiker
140 gram zelfrijzende bloem (of patentbloem + zakje bakpoeder)
3 appels (Elstar)
citroenrasp
boter
paneermeel
Poedersuiker
Bereiding
Springvorm of siliconen bakvorm inboteren en lichtjes bestrooien met wat paneermeel.
Appels schillen en iedere appel in 8 partjes snijden.
Eieren met de suiker goed losroeren tot een schuimige massa.
Bloem zeven en door de eiermassa spatelen.
Wat citroenrasp er doorheen roeren.
Doe het deeg in de bakvorm en schik de appelpartjes er netjes in.
In een voorverwarmde oven op 180 graden plaatsen gedurende 30 tot 40 minuten.
Iets laten afkoelen en dan uit fr vorm halen.
Eventueel bestrooien met wat poedersuiker.
Appels schillen en iedere appel in 8 partjes snijden.
Eieren met de suiker goed losroeren tot een schuimige massa.
Bloem zeven en door de eiermassa spatelen.
Wat citroenrasp er doorheen roeren.
Doe het deeg in de bakvorm en schik de appelpartjes er netjes in.
In een voorverwarmde oven op 180 graden plaatsen gedurende 30 tot 40 minuten.
Iets laten afkoelen en dan uit fr vorm halen.
Eventueel bestrooien met wat poedersuiker.
Voedingswaarde
Hoeveelheid per portie = 1/8 gebakcalorieën: 223
Totaal vet: 2,6 gram
Totaal koolhydraat: 43,6 gram
Voedingsvezels: 1,7 gram
Eiwit: 5,5 gram
Reacties